Big Brother este aproape: sistemele de comunicaţii între maşini ar putea deveni obligatorii în SUA

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Departamentul de Transporturi din Statele Unite propune ca toate maşinile să includă sisteme radio pentru a transmite între ele informaţii despre accidente sau starea drumurilor.

Constructorii auto încep să dezvolte din ce în ce mai frecvent diverse tehnologii pentru a permite maşinilor să comunice între ele, iar popularizarea acestora ar putea creşte semnificativ dacă planurile Statelor Unite se vor concretiza.

Departamentul de Transporturi a anunţat un proiect care prevede că maşinile vor fi obligate să poată comunica între ele pe şosea prin intermediul unor sisteme radar. Maşinile vor transmite informaţii precum localizare, viteza, direcţie şi frâne şi vor primi alerte în timp real cu privire la producerea unor accidente, pentru ca şoferul să poată alege o rută alternativă.

Urmareste Automarket
Tehnologia radio propusă de autorităţi are o rază de acţiune cu raza de 300 de metri şi oferă o acomperire mai bună decât alte tipuri de senzori sau decât camerele video, întrucât utilizarea nu este obstrucţionată de obstacole sau alte vehicule.

Departamentul de Transporturi afirmă că sistemul nu va trimite date personale ale şoferilor şi că acestea sunt protejate de atacurile hackerilor, însă acest lucru rămâne de demonstrat în practică.

În prezent, sisteme asemănătoare sau cu aceleaşi funcţii încep deja să fie dezvoltate, iar unul dintre exemple este Volvo: modelele Volvo din Seria 90 vor beneficia până la sfârşitul anului de un sistem de comunicare directă (foto) prin care şoferii vor fi informaţi automat de evenimentele accidente sau informaţii din trafic prin intermediul unei conexiuni la internet.

Între timp, aplicaţia Here, aflată în proprietatea BMW, Mercedes şi Audi, va oferi informaţii în timp real despre incidentele din trafic pe baza datelor obţinute de la sute de mii de maşini ale celor trei constructori.

Via The Verge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru