Bilant tragic cauzat de nefolosirea centurii

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 20.05.2008
Un studiu efectuat in SUA arata ca doua treimi din adolescentii ucisi in accidente nu purtau centura.

Esential

68% dintre tinerii adolescenti americani ucisi in accidente rutiere petrecute noaptea nu purtau centura de siguranta.

Aproximativ doua treimi din adolescentii americani ucisi in accidente rutiere comise in timpul noptii nu purtau centura de siguranta. Sunt datele furnizate de ultima cercetare sociologica efectuata asupra acestui subiect.

In ciuda legilor dure si masurilor consecvente in ceea ce priveste aplicarea legislatiei, numarul celor care folosesc centura de siguranta nu creste semnificativ de la an la an.

S-a constat ca in 2006 doar 81% dintre pasageri foloseau centura de siguranta, iar multitudinea campaniilor de informare nu a dus o crestere semnificativa, in 2007 inregistrandu-se doar 82% de procente in dreptul celor care folosesc centura de siguranta.

Asadar, 68% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 20 de ani, care au decedat in accidente rutiere petrecute pe timp de noapte nu au folosit centura de siguranta.

Problema nefolosirii centurii de siguranta nu este intampinata doar in cazul tinerilor, cifrele fiind extreme de mari si pentru alte grupe de varsta.

Astfel, 60% dintre persoanele decedate in accidente petrecute noaptea, cu varte cuprinse intre 20 si 44 de ani, nu purtau centura in momentul impactului.

Pentru pentru persoanele cu varste intre 55 si 64 de ani, rata scade pana la 41 de procente.

 

Comentarii (3)

  • noname00
    intr-o alta stire ...
    niste cercetatori americani au ajuns la concluzia ca persoanele care nu calatoresc cu avionul au mai putine sanse sa fie ucise in accidente aviatice.
    0 0
  • mumbojumbo
    acum vreo doua saptamani...
    a fost un accident pe A2 cu o masina care s-a rasturnat din cauza unei pene de cauciuc si a ars; din cele 5 persoane din masina a scapat una singura: cea care nu avea centura (pentru ca a fost proiectat afara); depinde deci foarte mult de norocul fiecaruia...
    0 0
  • :)
    ce stil romanesc infect de a evita o decizie care iti poate salva viata - purtarea centurii.

    mai lasati exemplele astea ca a scapat ca nu avea centura. muriti ca prostii pe drumuri pentru ca aveti mult prea multe aere si talente incat centura nu mai are loc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru