Bloomberg: Profitul Volkswagen AG a scăzut cu 21% în al treilea sfert al anului

de Sebastian Toma
Marti, 23.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Volkswagen a înregistrat o scădere de 21% a profitului pe piaţa din Europa în cel de-al treilea sfert al anului, anunţă Bloomberg.

Volkswagen AG va anunţa mâine rezultatele financiare pe cel de-al treilea sfert al anului, iar compania germană a înregistrat un profit redus cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Bloomberg. Potrivit portalului de business, compania germană a înregistrat cea mai severă scădere a profitului din 2009 până în prezent în cel de-al treilea sfert al anului curent. Chiar şi cu reducerea de 21% a profitului, Volkswagen a înregistrat un profit operaţional de 2.3 miliarde de euro în această perioadă.

Spre deosebire de situaţia din 2009, reducerea profitului din cel de-al treilea sfert al anului curent era aşteptată de producătorul de automobile numărul unu în Europa. În luna septembrie a anului curent, Volkswagen AG anunţa reducerea estimării de vânzări pentru anul 2012 cu aproximativ 100.000 de unităţi, ceea ce reprezintă un procent din totalul vânzărilor la nivel de concern. Profitul Volkswagen a fost afectat şi de finalizarea achiziţiei mărcii Porsche, pe lângă problemele cauzate de reducerea cererii de automobile noi pe piaţa din Europa.

În timp ce Volkswagen AG îşi prezintă rezultatele trimestriale, francezii de la Peugeot şi Renault nu dezvăluie informaţii de acest gen.

Însă, francezii de la PSA Peugeot Citroen aşteaptă ajutorul statului francez, iar italienii de la Fiat pregătesc un plan de reconstruire pe piaţa din Europa, unde se aşteaptă la pierderi de 700 de milioane de euro. Nici constructorii premium nu au fost scăpaţi de probleme, dar aceştia îşi manifestă reducerile de costuri într-un mod diferit, reducând cheltuielile şi implementând pauze scurte în producţie, pentru a evita formarea stocurilor.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • am plans
    8 5
  • Vasilica
    Daca in curtea lor este problema asta, dupa ce am citit articolul cu vanzarile in EU, cred ca la restul este dezastru.Oricare din acesti constructori nu sunt sanatosi la cap asta e clar. De la an la an sa vinzi si mai mult, si mai mult...La un moment sigur se va sparge bula
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru