BMW 3.0 CSL Hommage Concept, un nou exponat cu tentă retro al mărcii germane

de Sebastian Toma
Vineri, 14.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat un nou concept retro, de data aceasta pentru a-l expune la Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Exponatul se numește 3.0 CSL Hommage R Concept și este o variantă de compeție al conceptului omonim.

BMW 3.0 CLS Hommage R Concept este surpriza mărcii germane pentru Concursul de Eleganță de la Pebble Beach. Conceptul este un exponat care expune o variantă de competiție a unui alt concept BMWcu influențe retro, 3.0 CSL Hommage. Dacă cel din urmă a fost prezentat la Concorso d'Eleganza Villa d'Este, noua creație retro a designerilor BMW merge peste Ocean în fața publicului de la Pebble Beach. La fel ca în cazul celuilalt concept Hommage, BMW nu are niciun plan de producție pentru vreunul dintre cele două concepte cu alură retro.

Povestea BMW Art Car: Maşinile-pânză

Asta ar trebui să vadă pilotul lui BMW 3.0 CSL Hommage R, spun cei de la BMW.

Principala schimbare față de vechiul 3.0 CSL Hommage este vopsirea într-o nuanță lucioasă de alb și adăugarea dungilor specifice modelelor BMW de competiție. Jantele din aliaj au diametrul de 21 de inch și sunt finisate într-o nuanță mată de auriu și prezintă în plus accente negre. Tot la nivelul exteriorului, modelul are modificări la nivelul grilei frontale și la nivelul barei de protecție.

Posteirorul a fost și el modificat subtil odată cu transformarea în variantă de competiție. În orice caz, exponatul arată mult mai bine pe alb, în straiele de competiție, decât în nuanța stridentă de galben în care a fost expus la Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

BMW 3.0 CSL Hommage: concept de design cu influențe retro

Vechiul 3.0 CSL de competiție, supranumit Batmobilul, alături de conceptul 3.0 CSL Hommage R.

Urmareste Automarket
Interiorul lui BMW 3.0 CSL Hommage R nu este deloc retro și are scaune scoică din fibră de carbon cu tapițerie din piele și cu centuri în șase puncte.
Cușca de protecție a ocupanților este făcută din fibră de carbon, iar bordul are și un indicator eBoost, care arată aportul motorului electric al sistemului hibrid din dotare. Chiar și cu toate elementele moderne de la bord, BMW a echipat modelul de competiție cu ornamente din lemn, dar acestea sunt "modernizate" cu un sistem de iluminare. Designerii BMW nu s-au oprit la mașină și au desenat atât un combinezon special pentru pilotul acestui exponat, cât și o cască asortată. Aceasta din urmă are o vizieră care joacă și rolul de afișaj head-up, lucru pe care îl face în mod normal parbrizul mașinii.

Combinezonul și casca sunt făcute special pentru a se asorta cu mașina.

Via BMW

Comentarii (1)

  • arata superrr
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru