BMW a confirmat X4 şi X2

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 22.11.2011
Gama de crossovere a celor de la BMW va fi mărită cu două modele noi X4 şi X2. BMW X4 va deveni o versiune SAC a lui X3, în timp ce X2 va deveni un SAC bazat pe X1.

Norbert Reithofer, şeful BMW Group, a confirmat debutul viitoarelor X4 şi X2 în cadrul unui interviu cu nemţii de la Auto Bild, anunţă bulgarii de la Automedia. În timp ce X4 a fost confirmat încă din septembrie, X2 reprezintă un alt model de nişă care va debuta în gama de crossovere a celor de la BMW. Noul BMW X4 va avea un portbagaj mai mic decât al lui X3 şi va prelua gama de motorizări a fratelui său mai practic. Cea mai puternică versiune va dezvolta 306 CP, în timp ce versiunea entry-level dezvoltă 184 CP. Sunt şanse ca BMW să dezvolte şi o versiune M a lui X4, deşi nu există încă nicio informaţie în acest sens.

BMW X2 va deveni tot un SAC, iar primele informaţii sugerează un coupe bazat pe X1. Viitorul X2 va fi cel mai mic model din gama X a celor de la BMW. Practic, modelele din gama X urmate de o cifră impară sunt de sine stătătoare, în timp ce modelele cu o cifră pară reprezintă o versiune SAC a unui alt model din gama X de la BMW. Pentru moment, nu există informaţii oficiale despre respectivul crossover.

Noul Seria 3 F30 ar putea primi şi un frate GranTurismo, iar Seria 4 este deja "în cărţi", spun unele voci. În baza noilor adăugiri la portofoliu, BMW va deveni unul dintre constructorii cu cele mai multe modele de nişă, modelele de bază având câte un derivat crossover - fie el SUV sau GranTurismo.

În urmă cu un an, unele zvonuri anunţau lucru la BMW X7, un SAC de dimensiuni mari, care trebuia să se lupte pe segmentul lui Mercedes-Benz GL. Veştile despre respectivul model au încetat să apară, în timp ce X4 a rămas în centrul atenţiei.

Via | Automedia.bg

Comentarii (4)

  • e multe domne...
    eu astept x 47-le :))))
    8 6
  • multe domle` multe
    matroshka la patrat
    6 5
  • Penibili.....oriucum X5 ramane cel mai bun SUV sau SAV cum spun ei.
    Iar in clasa crossover, o sa apara Porsche Cajun care va fi cel mai bun cross din clasa.
    2 6
  • auto media
    Sunteti bulgari? de ce spuneti "a confirmat Automedia din Bulgaria?" si nu spuneti a confirmat auto bild romania din 15 decembrie?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru