BMW a dezvaluit un 320d care consuma doar 4.1 litri/100 km

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.08.2009
Cel mai economic model din gama BMW va fi lansat la Salonul Auto de la Frankfurt.Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition consuma 4.1 litri de carburant la 100 de kilometri in regim mixt, in ciuda faptului ca dezvolta 163 CP.

BMW a dezvaluit detaliile noului 320d EfficientDynamics Edition, pe care il va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt. Modelul impresioneaza prin consumul de carburant scazut, dar si prin faptul ca emana doar 109 grame de CO2 la 100 de km. Astfel, motorul de 163 CP si 360 Nm consuma doar 4.1 litri la 100 de km parcursi in regim mixt. Versiunea EfficientDynamics Edition are cel mai scazut consum din intreaga gama BMW si ofera cel mai scazut nivel de emisii.

Motorul diesel de 2.0 litri al acestui model are un bloc motor din aluminiu, iar turbocompresorul beneficiaza de geometrie variabila pentru partea de admisie. Sistemul de injectie este de tip common-rail, iar propulsorul lui 320d profita si de avantajele injectiei directe de combustibil, alaturi de un set de injectoare piezo-electrice, care au o precizie deosebita.Volanta acestui propulsor este de tip masa dubla, si incorporeaza un pendul special, adaugat pentru a reduce forta centrifuga. Diferentialul lui BMW 320d EfficientDynamics Edition are un raport mai "lung", pentru a oferi o economie de carburant sporita.

Via | Autocar

Comentarii (50)

  • abc_e?
    320d
    cel mai performant motor diesel de 2 litri
    18 2
  • Rodallega
    Consumul depinde de condus
    ooo da cel mai performant:)))))......in primul rand conteaza cum conduci....poate sa fie cel mai performant din lume...daca mergi cu el turat la maxim si accelerezi ca nebunu(asa cum fac multi posesori de BMW) e imposibil sa scoti atat:P
    18 8
  • @BMW
    daca prostu ala e Stelian_Opincaru, personajul invetat de Automarket. N-am nimic impotriva. Dar daca e altul, iar nu-i bai.

    Eu sunt de acord ca EfficientDynamics este un sistem bine pus la punct, dar n-ai sa scoti tu 3,5 litri in medie la 100 km!

    Ca sa faci asta trebuie sa ai un traseu prestabilit si fara trafic, fara sa te atingi de clima, fara sa bruschezi acceleratia, alea alea.

    Crede-ma am tras de un Polo cu motor 1.4 litri diesel si tot n-am scos in medie mai jos decat zicea VW. Testul l-al facut la 4.a.m cand nici pasarica nu canta.
    15 6
  • degeaba consuma doar atat
    Degeaba consuma atat daca motoru va trebui segmentat la 50000km sa vad atunci manelistii cu BMW cum or sa umble prin serviceuri nu se compara cu motorul de renault care daca ii pui ulei la timp duce cel putin 1milion de KM.
    1 47
  • razvan
    renaultttttttttttt ?????
    renault si fiabilitatea . ha ha ha
    tamaia si heroina cam asa suna
    17 6
  • renault este tata masinilor:)))
    cat duce ma?baaaa pe ce planeta traiesti?..tu nu ai voie sa iti dai cu parerea nici despre machetele de 1:43 din comert....i-auzi compari renault cu bmw..am mai vazut idiotenia asta pe automarket...dar sa zici ca duce si 1 milion de km ...esti cap de afis la tampenii
    28 5
  • Si marmota invelea ciocolata..
    ..in staniol.
    MARKETING, bre!
    Nu ma indoiesc de calitatea exceptionala a motoareleor BMW, dar sa mai taie din coada ursului ca pute....
    Poate daca pun motorul asta pe un Mini atunci scoate 4.1L/100Km altfel....
    2 23
  • tot nu ati inteles care e idea, consumul asta e in panta la relantiv , cam asta e si idea despre renault cu 1 mil de km , nu-i asha gogo?
    1 15
  • Crysty
    Consum
    Oameni buni! Asta e consumul dat de producator testat in conditiile lor! Niciodata un consum dat de producator nu va putea fi obtinut de un sofer, cu atat mai putin mixt! 4,1? Inseamna ca mediul nu ar trebui sa fie mai mare de 3 sau cel mult 3,5 !
    Nu am nimic cu BMW, respect dintotdeauna pt motoare insa sunt sigur ca in realitate nu va consuma atat!
    8 10
  • BMW p/u Crysty
    BMW p/u Crysty
    Ca sa scoti asa valori Crysty mai trebuie sa stii cum sa le scoti.
    Nu toti pot asa ceva .
    Eu personal scot cel putin cum e scris in CARTE .
    318i E46.
    Am o ruda si iam adus nu demult un VW PASSAT din germania 1.9 TDI anul 2003 si zice ca la el consuma 9-10 litri eu ii zic nu are cum eu prin Stuttgart faceam suta prin oras cu 5 litri de motorina asta in regim econom.
    Abia acum s-a mai invatat a conduce profesional si mia zis ca ii iese cam 6-7 litri prin Chisinau tot nu e ca la mine dar nici cum zicea deodata 10 litri .
    Pai cam asta e diferenta intre soferi.,
    13 4
  • Consum
    In conditii exceptionale se pot scoate consumuri mici. ex: Golf 4 combi, 101 CP, 5 trepte. La ora 3 dimineata de Revelion in Germania - 4.0 l/100 km - mers constant cu 65 K/h in treapta a 4-a, 14 km.
    4 2
  • se poate...
    Eu cu un 320 e46 cel de 150 cai,pe ruta Bucuresti-Gaesti-Pitesti am scos un 4.4,in cond in care am mers cu 100 km/h in fara localitatii si 60 in localitate, fara demaraje prostesti..
    9 0
  • 320d am uitat
    3 0
  • Consum
    Fara nicio suparare! Cine-si ia BMW nu se gandeste la economie de combustibil. Cand ai BMW te frige talpa. Asta este si cei care nu au sa se abtina de la comentarii.
    6 18
  • pt Radu
    E foarte corect ce zici tu Raducule, dar asta doar in teorie, pentru ca daca ai sa deschizi un pic ochii ai sa vezi ca Romania e plina de BMW-uri cu motorizare diesel - deci motoare economice in general, romanul e in stare sa puna instalatie de gaz si pe un Porsche. Asa ca nu tine faza ca, cumparatorul de BMW nu se gandeste la consum - ba se gandeste si chiar mai mult decat altii,pentru ca se plimba mult aiurea sa-l vada lumea :)) - tarani in general!
    21 3
  • BMW
    EU imi iau BMW pentru PUTERE si cand trebuie fac si ECONOMIE ca e POSIBIL cu un BMW sa scoti valori intre 5-10 litri in dependenta de MOTOARE .
    DEOARECE e totul dus la EXTREM si ele sunt foarte eficiente coeficientul de ardere a petrolului e foarte mare si daca mergi econom scoti valori mici 4-5-6-7 litri daca apesi SCOTI 12-15 litri de benzina MOTORINA .
    ASTA INSEAMNA BMW MOTOARE PERFORMANTE , RAPORTUL PUTERE CONSUM.
    11 5
  • BMW uaka uaka
    Mai spune tu cum e a conduce
    Consumi asa pentru ca tu stii "a conduce" de mic. Sa vezi in viitor ca o sa fie si mai marfa, cand o sa ai si mai multa experienta o sa se umple rezervorul singur noaptea, de drag ca e un sofer "profesional" CARE stie "a'l conduce". Mie imi place cum si ce scrii tu, mai ales dimineata ca sa zambesc pana mai tarziu.
    9 7
  • se poate
    eu asa zic
    io nu va inteleg cum sa nu poti scoate consumul ala am si eu masina si carnet de 5 ani...si am incercat pe un motor destul de "mancacios" 1.8 tfsi si valorile date de producator sunt urban 10,1 extraurban 5,9 si mediu 7.4 am scos de atatea ori urban seara sub 10 logic mers foarte finut...si extraurban pana in 100 la ora in viteza a 6-ea consuma sub 6 deci se poate daca vrei..daca mergi ca nebunu ... am avut si 19 urban ...plus ca acest 2.0 e diesel cu caracter economicos cine isi va lua va lua pentru a face economie deci nu il va tura in draci parerea mea
    5 2
  • Vam-pirelu
    haha
    Am trait sa o vedem si pe asta ... consum de 4,1 la 100 de km ... in laborator poate ... si cu 50 pe ora ... sau cum ...
    In primul rand are turbo, daca nu-l tii peste 2500 se infunda ... si umbliii si umblii ... pe jos :P

    Cele mai bune motoare diesel in raport consum si durabilitate ... sunt cele de la citroen ... 1 milion de kilometri garantie de la producator ...

    Deja BMW isi cumpara toti taranii si cocalarii ...
    3 11
  • se poate
    eu asa zic
    io stiu de unu care a atins cu o skoda 1.000.000 km pe o octavia tour :-??
    4 1
  • se poate
    eu asa zoc
    poti foarte usor scoate 7 litri consum cu un bmw 318 care nici turbo nu are din cate stiu eu ....deci automat fara turbo consum mai mic
    2 1
  • BMW p/u se poate
    BMW p/u se poate
    Corect ,
    Eu tot asa ii explic lui "uaka " dar el cred ca nu e chiar sanatos psihic si se ia de mine .
    BMW 318i E46 7 litri MIXT in mainele la un sofer normal la un incepator cred ca consuma 11-12 litri.
    3 1
  • BMW 320d
    Parca ar descrie masina mea, un e46 320d din 2002 cu 150 de cai. Eu am consum de 6.5 mixt in conditiile in care ii dau si putina talpa.

    Este foarte posibil.

    Nu mai criticati BMW pt ca isi cumpara cocalarii, este cea mai tampita prejudecata (am avut-o si eu recunosc). Nimeni dintre cei care au condus mai mult de o saptamana un BMW nu spune ca este o masina de cocalar. de ce ? convingeti-va singuri.

    Este o masina extraordinara!
    16 1
  • Cristi
    vorbiti ca n-aveti ce face
    Din intamplare am un prieten foarte bun cu un BMW 320d mai vechi din 2007 daca nu ma insel, are aproape 50.000Km iar motorul este ca nou, dar nu din cauza ca merge el frumos ca mosuletii care ies la piata de te-n curca in trafic.
    Merge agresiv cu el, dar daca o lasa mai umpic mai moale comsumul REZULTAT este 4.xl pana in 5l de motorina.
    Am fost la mare, ne-am plimbat prin statiuni si dupa 3 zile ne-am intors, cosumul? umpic mai mult de un sfert de rezervor!!!
    Deci se poate un astfel de motor, economic, fiabil.
    Ar consuma mult numai daca ai merge in coloana foarte multi km pentru ca acul de la bord ce indica consumul instant fuge spre 20% lejer la fiecare plecare de pe loc sau la o accelerare brusca.
    7 2
  • Cornel
    BMW
    Domnilor, va rog sa credeti ca poatea sa scoata acel consum treiarul.

    Va promit ca e adevarat .

    Duamne cat iubesc masina asta !
    10 1
  • Schimba mottoul?
    Din PLACEREA DE A CONDUCE ... va fi palcerea de a economisii :)
    6 1
  • pt BMW p/u se poate
    Cum reusesti?
    Vrem si noi secretul tau.
    2 0
  • mandrake
    salut
    Am un peugeot 407 2000cmc hdi 136cp pe 30 de km am scos consum de 3,2l/% iar alta data pe un traseu de 60km am scos un consum de 4,1l/% am poze edificatoare facute la computerul de bord. in general are un motor fantastic ori pe autostrada sa mergi cu 220km/h ori in oras in trafic infernal pe sus de 7-8l% nu sare si clima pornita. Pentru mine nu este o stire de senzatie asta. HDI de la peugeot cred ca este peste motorul diesel de la bmw la consum.
    3 7
  • Nelutu
    Am eu o reteta buna
    Eu am o tehnica inbatabila care o stiu de la un mecanic de la Dacia, si o sa zic si voua ca sa consumati si voi putin. Nu am bmw da oricum e valabil la toate:
    1-am dat axa cu came cu seu de oaie ca sa alunece bine si repede
    2-toate articulatiile de la roti le dau cu vaselina ca sa senvarta mai usor
    3-am scos filtru de aer si am dat gaura in capota ca sa intre mai bine aer proaspat, ca filtru pun tifon pe admisie
    4-la un rezervor de motorina pun 1kg de sare ca sa absoarba apa si sa arda numa motorina ce e buna ( face jar in cilindrii )
    5-rotile sunt umplute cu mercaptan, scade rau consumu
    6-la drumuri lungi ung fata masinii cu un ulei sintetic din rapita si acid boric ca sa alunece aerul bine, nu arata prea bine dar merita
    Va urez suces si voua, la mine merge bine si am consum de 3l/100km acum cu modificari
    7 4
  • consum
    am un 318i e46 din 99 si media de consum pe ultimii 5000km este de 7,2 l/100km, km din care 80% sunt in oras si 20% in afara (traseu greu - Tansfagarasan) pe traseu unor extern brasov - cluj cu media de viteza de 90 km/h am scos consum de 5,6l/100 km
    cand o sa aveti bmw o sa stiti ce inseamna sa ai o masina fiabila,sigura, si foarte usor de intretinut, Am firma de piese auto si tin sa va spun ca la bmw sunt mai ieftine piesele decat la un dulap de LOGAN . PA PA SI VA LAS PE FIECARE CU IDEILE VOASTRE
    8 4
  • BMW
    si apropo BMW este king of the road si o sa ramana asa forever
    11 3
  • se poate
    pentru mandrake
    mai mandrake ma faci sa rad daca eu spuneam ca se poate scoate consumul dat de producator cu anumite motoare nu toate atentie nu toate...tu ma faci sa rad cum sa-ti consume tie la 220 la ora 7 -8 :)) si cu clima pornita..asta chiar e basm frate in primul rand ca motorul tau chiar nu prinde 220 km/h viteza reala asa ca.. iti spun eu ca iti papa cam 11-12 tie la 200 la ora ....mie imi papa vreo 19-20 :-s :-??
    7 0
  • Flaviu C
    DE VIS
    sa ia si 4.5-5l/100
    still
    e de vis...
    3 1
  • bmw
    cea mai tare BMW
    3 3
  • Primul...
    ...care-si cumpara "scula" asta sa faca un "review" rapid de tot si sa ne "luminizeze" si pa noi ca pana la urma unii or sa lesine de pofta...sau oftica :))
    Seara buna tuturor !
    1 0
  • bmw
    hagi repeta mereu intr-o emisiune tv : steaua e steaua!!!! eu zic :bmw e bmw
    1 1
  • Bayer
    4 litri la suta mixt condus normal cu 320d inseamna excelent.
    Cred ca si turat nu consuma mai mult de 8 litri.
    cu 8 Litri la suta in modul sport si 163 cp si 360Nm cred ca e buna sa-ti bati joc de multe masini.
    BMW nu inseamna numai nume , ci si performanta .
    4 1
  • diesel pt portofel, benzina pentru suflet
    Daca iti iei BMW iti iei benzina. Ma pis pe consumul mic, motoarele BMW pe benzina suna mult prea bine. A trecut in seara asta un 335i pe langa mine, de mi se facuse pielea gaina. O bijuterie.
    0 1
  • De mult timp stau pe ganduri
    Imi iau un BMW sa am grija de el si el de mine tataaaa!!!
    0 0
  • MANDRAKE
    pentru SE POATE
    Depinde si cum iti intretii masina si daca ii oferi ce are nevoie la timpul potrivit. Pe singurele noastre autostrazi respectiv pitesti-buc si soarelui mers nebuneste 160-218km/h la ora 4 dimineata. Computerul de bord arata 8,3 dup ce am iesit de pe autostrada. Clima am pornit-o pe la a 2a autostrada pe soarelui pe la jumatatea ei.
    0 0
  • EfficientDynamics
    "Funcţia Auto Start Stop motor* este un sistem care opreşte automat motorul atunci când nu este necesară funcţionarea sa, şi îl reporneşte când este nevoie." plus "Brake Energy Regeneration - Generatorul transformă energia cinetică a autovehiculului în electricitate, pe care o foloseşte pentru a încărca bateria."
    BMW au dreptate: cand motorul e oprit, nu consuma carburant!
    2 0
  • @ cozappz
    Stii tu vreun motor care sa consume carburant atunci cand este oprit?
    Cred ca au dat faliment acei producatori!
    0 0
  • octav-fan-bmw
    este posibil sa scoti acest consum cu un bmw dak nui dai talpa si conditiile de drum is foarte bune dakr fi sa il testeze in bucuresti consumul sar duce spre 7-9 litri pe suta (in oras)
    0 0
  • Alex Seremet
    desore testele de consum
    Ce este important sa stiti despre cum se calculeaza cifrele de consum. Sunt norme legale europene care stau la baza unui test standardizat folosit de toti producatorii.

    Este foarte posibil sa atingeti aceste cifre de consum foarte greu pentru ca testul presupune rularea fara consumul altor aparate electrice auxiliare precum aer conditionat, faruri, radio etc. Apoi stilul de condus influenteaza semnificativ consumul, alaturi de conditiile meteo si starea tehnica a automobilului (de ex. presiunea din pneuri, incarcarea).

    Ce este important este ca cifra comunicat se bazeaza pe un test standard aplicat de toti producatorii. Asta inseamna ca ofera o baza de comparatie. Daca acest BMW 320d consuma, pe hartie, cat un Polo TDI, atunci puteti sa fiti siguri ca egalitatea se pastreaza si in conditii reale, dar porbabil cu alte cifre.
    0 0
  • simon iulian
    intrebare
    vreau sa-mi iau un 320 d -150 cp si2,0 l td din 2002 ,poate sa-mi dea cineva o parere ?
    0 0
  • bmw
    de ce trmura masina la relantiv

    sau cum se da relantivul mai mare la bmw
    0 0
  • Bmw M3
    Si eu a-m un m3 din 200 si nu ma imtereseaza consumu doar ce poate el:P
    0 0
  • smiley
    cine e posesor de bmw nu poate sa nu o calce nu te lasa masina iar cu acel consum dat de bmw nu stiu ce sa zic dar numi vine sa cred.cand am cumparat masina am stiut ca e bmw si sincer cei care au un bmw nu pot rezista sa nu o calce
    0 0
  • Cosmin
    o intrebare
    cine ma ajuta si pe mn cu un raspuns la o intrebare: cat are consum un bmw 320 d din 2000-2001 si unul pe benzina 318??? nu ma intereseaza fix,ci aproximativ
    0 1
  • Mada88
    salutare!
    As vrea sa îmi cumpăr un bmw seria 3 din 2017 .ce îmi puteți spune despre consum și costul de întreținere ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru