BMW a dezvoltat un sistem care detecteaza infarctul

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.06.2009
BMW lucreaza la un sistem de siguranta intitulat Emergency Stop Assistant. Acesta are capacitatea de a opri vehiculul in cazul in care soferul face infarct.

BMW lucreaza la un sistem de siguranta care va opri vehiculul in mod automat in cazul in care soferul face infarct. Sistemul se numeste "Emergency Stop Assistant" si este destinat soferilor in varsta care au probleme serioase de sanatate. Acest sistem de siguranta este bazat pe senzori deja existenti si pe sistemul automat de asistenta de la BMW.

Sistemul de automat de asistenta de la BMW este disponibil doar in unele tari si reprezinta un ansamblu de tehnologii care alerteaza serviciile de interventie in cazul unei urgente. Apelul de urgenta va contine informatii cu privire la numarul de pasageri ai vehiculului, locatia si ora accidentului, precum si la gravitatea acestuia. Serviciile de interventie vor putea opera mai eficient si mai rapid cu ajutorul informatiilor oferite de acest sistem.

Tehnologia BMW Emergency Assist va fi implementata pe vehiculele viitorului si este proiectata pentru autostrazi de mare viteza. Acest sistem de siguranta este creat sa previna un accident la mare viteza din cauza starii de sanatate precara a soferului.

In cazul in care senzorii vehicului vor detecta un infarct, vehiculul va porni automat avariile, va aplica franele treptat si va trage pe dreapta. Sistemul de siguranta inovator va putea fi implementat abia dupa cativa ani, moment in care sistemul de asistenta al directiei va fi o optiune comuna pe majoritatea modelelor premium vandute.

Via | Drive.au

Taguri: BMW, siguranta

Comentarii (3)

  • Interesant
    Cred ca e o chestie buna, se pot evita astfel carambulaje in masa. Prin apelul de urgenta, probabil ca persoana in cauza va putea primi la timp asistenta medicala necesara si va scapa cu viata.
    7 0
  • Promitator...
    Cel mai tare ar fi daca BMW ar dezvolta un sistem care detecteaza snobismul si prostia. Va dati seama cate BMW-uri ar frana din senin si ar ejecta ocupantii?
    10 0
  • GauraNeagra
    Degeaba...
    citez: "Tehnologia BMW Emergency Assist va fi implementata pe vehiculele viitorului si este proiectata pentru autostrazi de mare viteza." ... deci in concluzie la noi nu va ajunge niciodata....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru