BMW a început producţia noii generaţii X5

de Bogdan Mirică
Marti, 06.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a demarat producția noului X5 la uzina sa americană din Spartanburg. Primul exemplar va merge la un dealer din Europa de Est.

Urmareste Automarket
BMW a demarat producția celei de-a treia generații a modelului X5. Cel mai mare SUV din gama bavarezilor va lua naștere dincolo de Ocean, la uzina din Spartanburg, Carolina de Sud.

Primul exemplar ieșit de pe linia de asamblare este un BMW X5 M50d, vopsit în culoarea Mineral White și personalizat cu piele Nappa Mocha. Mașina va fi livrată unui dealer din Europa de Est pentru a fi folosită drept exemplar de test.

Esential 1.3 milioane de unități X5 a produs BMW de la debutul primei generații.
Trecerea de la vechiul model la noua generație s-a făcut relativ repede la uzina din Spartanburg.
Ultimul BMW X5 de generație trecută a fost produs săptămâna trecută, în data de 28 iulie. Este vorba despre un X5 xDrive50i, în culoarea Titanium Silver Metallic, cu piele Sand Beige Perforated Nevada, pachet de personalizare M și 400 de cai putere. Exemplarul va face parte din colecția permanentă BMW.

BMW a început să producă X5 la uzina din Spartanburg, SUA, încă din 1999, atunci când a fost introdusă prima generație X5. De atunci și până în prezent, BMW a dat naștere la 1.3 milioane de unități X5, livrate în peste 140 de țări ale lumii. Cea mai populară generație este cea de-a doua, care a totalizat 728.107 clienți la nivel global, de-a lungul întregii cariere.

Comentarii (6)

  • pacpac
    in romania ajunge primu exemplar
    18 1
  • nu stiu de ce mi se pare putin kitsch! sunt fan BMW dar acest x5 pare prea glossy... prea nu stiu cum. parca aduce a Cadillac! am impresia ca designerii au fost in criza de idei si au inventat ceva doar fiindca erau presati de necesitatea inlocuirii periodice a modelului. cel mai echilibrat model german din punct de vedere al designului ramane seria 5...
    7 4
  • Adrian
    @dany
    Asa este....X5-ul anterior era mult mai frumos. Doar partea tehnica mai buna si interiorul ceva mai dine realizat ... in rest e urat.
    Eu zic ca cel mai echilibrat BMW este seria 640d GrandCoupe.
    4 3
  • corect @pacpac, la Automobile bavaria ajunge...
    3 0
  • razorsbk
    pai daca nu la noi, la cine ? :))
    0 0
  • Imi place si exteriorul si interiourul,tot ce vrei de la o masina are X5 asta,eleganta,forta,tehnologie de ultima generatie si fotolii cu masaj pentru conducatorul auto.Dar intotdeauna va gasiti unii sa comentati aiurea.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru