BMW a patentat două motoare twin-turbo: un V8 şi un V6

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.09.2011
BMW a patentat în Germania un motor V6 twin-turbo şi un motor V8 twin-turbo. Motorizările respective ar putea fi preluate de viitorul M3.

BMW a înregistrat un patent în Germania pentru două motorizări twin-turbo cu configuraţie V. Vorbim de o unitate V8 şi o unitate V6. Ambele au două turbocompresoare şi prezintă un sistem de supraalimentare secvenţială. Respectivul sistem le-ar permite inginerilor BMW să obţină presiunea maximă de alimentare suportată de turbine şi de blocul motor în cel mai scurt timp, eliminând lag-ul turbo. Pentru moment, primul "candidat" la utilizarea acestor motoare este viitorul M3 F80, în timp ce presupusup M4 F84 este şi el pus pe listă de pasionaţii mărcii din Munchen.

Cei de la BMW iau în considerare mai multe variante de motorizare pentru viitorul M3 şi una dintre posibilităţi este un motor V6 supraalimentat. Design-ul unităţii respective a fost deja patentat, iar proiectul vizează un motor V6 cu un sistem secvenţial de supraalimentare, optimizat pentru performanţe maxime. În schimb, patentarea tehnologiei supraalimentării secvenţiale nu obligă inginerii BMW să folosească tehnologia respectivă doar pe unităţile V6, cum nu au folosit tehnologiile EfficientDynamics doar pentru versiunile economice ale unor modele din gamă.

Mai precis, motoarele pe benzină cu şase cilindri în linie şi unităţile cu patru cilindri în linie ar putea beneficia şi ele de această tehnologie.

Oficialii BMW nu au confirmat încă informaţiile privind această tehnologie şi nu au comentat ipotezele referitoare la viitoarele utilizări ale acestui patent.

Via | Bimmerpost

Comentarii (3)

  • Sa vedeti tehnologie la centru de dezvoltare de la Titu astia de la BMW sunt pistol cu apa la ce patenteaza si inventeaza ei.Dacia sunt cu peste 50 ani peste uitativa la Logan,Duster si va raspundeti singuri.
    3 8
  • Sper
    Ca esti in stare de ebrietate.
    1 0
  • lol
    Nu am coborat doar la nivelul "oamenilor" care viziteaza acest site!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru