BMW a produs exemplarul X5 cu numărul 1.000.000

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.06.2010
BMW a anunţat producţia modelului X5 a atins o cifră record: aceea de un milion de exemplare, vândute în cei 11 ani de viaţă ai modelului. Exemplarul care a marcat recordul va merge la un client din China.

BMW sărbătoreşte zilele acestea un nou record de producţie, atins de această dată de modelul X5. SUV-ul german a reuşit să bifeze un milion de exemplare produse în cei 11 ani de existenţă pe piaţa auto.

Exemplarul care a marcat momentul istoric pentru X5 este o versiune aniversară xDrive35i, individualizată de culoarea caroseriei, un negru safir metalizat, şi de cea a tapiţeriei din piele maro Nevada. Exemplarul a luat naştere în cadrul uzinei din Spartanburg, Statele Unite, şi urmează a fi livrat unui client anonim din China.

În momentul debutului său pe scena auto, mai exact în 1999, BMW X5 a marcat debutul unui nou segment, cel al SUV-urilor, care de atunci a continuat să crească constant. BMW susţine că a fost promotorul segmentului şi că în cei 11 ani de existenţă, vânzările lui X5 au avut numai o trasă ascendentă. Bavarezii se laudă de asemenea cu cele mai bune rezultate din segment, greu de atins de rivalii săi premium.

via | zercustoms

Comentarii (18)

  • p-george
    E si normal sa atinga greu rivalii performantele BMW , din moment ce eu sunt in SAN FRANCISCO si nu-mi vine sa cred ca vad 8-10 masini (nemtesti) BMW-uri.
    numai p-george incearca sa o faca pe smecherul si incearca sa-mi demonstreze ca si concurenta face masini la fel de bune ca BMW dar saracii vand cu 30% -40% mai putin ca BMW , .
    BMW e marca PREMIUM numarul 1 in lume .
    M-am convins de faptul asta si in EUROPA si in AMERICA de nord unde sunt la moment.
    All the Best !!!
    18 18
  • @BMW
    Dupa modul in care te exprimi, concluzionez ca esti unul dintre banalii "aplaudacii" BMW ce comenteaza pe site, deghizat sub aceeasi "sigla". Felicitari! Oare ce sunt mai aberante, commenturile tale sau faptul ca "esti" in San Francisco si la ora 8 dimineata (ora ta locala) stai pe automarket?
    @automarket
    Mercedes ML a fost primul SUV, nu BMW X5.
    "În momentul debutului său pe scena auto, mai exact în 1999, BMW X5 a marcat debutul unui nou segment, cel al SUV-urilor,"
    16 10
  • Ivanoff
    First SUV
    Ce "ghips"sunteti toti!...
    Primul SUV a fost Toyota RAV4.
    Verify on Wikipedia...
    7 3
  • @Ivanoff
    Ma refeream la SUV-uri PREMIUM si la perioada de timp RECENTA.
    Wikipedia: "The Toyota RAV4, is a compact crossover SUV from Toyota. It was the first compact crossover SUV[1] introduced in Japan and Europe in 1994 and sales began in North America in 1996". Cine-i mai "ghips"?
    Referitor la SUVuri premium, tot Wikipedia spune, referitor la luxury SUVs : the marketing category was created in 1966 with Kaiser Jeep's luxurious Super Wagoneer"

    Cred ca cei de la automarket.ro au vrut sa scrie SAV, nu SUV.
    3 8
  • NO. 1
    conteaza ca este primul la vanzari..., cel putin pentru BMW
    7 1
  • @ldna
    Am intrat si eu odata saptamana asta pe net si se incep comentariile , la ce ora intru eu pe net , de unde intru ,etc.
    Problema e ca eu sunt cu MARCA PREMIUM BMW care o accepta cei mai multi oameni, dar voi astia toti cu audi sau altii sunteti minoritati si mie mii in palarie e voi sunti mici .
    9 13
  • Victor
    BMW X5
    Masina asta este simbolul SUV urilor inutile dupa mine..este genul ala de masina care imita ceva si atat la care conteaza numai o aparenta si cam atat,facuta sa arate ca cva ce aduce a masina de teren dar sa fuga tare pe sosea si pana la urma nici pe teren nu e buna de nimic iar pe sosea iarasi lasa de dorit dar ce mai conteaza atunci cand este atat de apreciata de toti cocalarii cum este ala de mai sus care se cred si baieti destepti
    4 10
  • VW Group a fost in 2009 cel mai inovator grup auto devansand in materie de inovatii Toyota, Ford, Mercedes, BMW si GM
    http://europe.autonews.com/article/20100608/BLOG09/306089950/1193
    12 8
  • Noul VW Jetta va fi lansat pe 15 Iunie 2010
    http://www.vw.com/upcomingcars/en/us/
    3 7
  • @BMWtard
    Iar ai probleme ? Ti se pare ca am postat ceva ??? Tu stii una si buna, te ar durea rau sa mai gandesti un pic si in afara "bulei" in care traiesti. Abereaza cat vrei dar tine minte ca BMW NU ESTE SINGURA MARCA DIN LUME SI NICI CEAMAI BUNA! ARE CA ORICE FIRMA PUNCTE FORTE SI PUNCTE SLABE! daca vrei sa intelegi o sa fii mai putin penibil pe forumuri.
    11 10
  • sunt fan bmw,dar daca ra fi sa fie suv pt.mine range sport e....totul...in rest?...parerea mea,range-rover sport e cel mai ...cel daca vreti restul....
    4 7
  • Pardon, primul SUV premium a fost Mercedes ML, care s-a lansat in 1997.
    Cat despre performanta lui BMW cu X5, e intr-adevar o chestie sa vinzi in 11 ani, 1 000 000 de masini cam inutile unor oameni care au vrut un BMW mare. Cat mai mare.
    0 11
  • bvvv victor
    se pare k tot ce ne caracterizeaza e cocalaria.. asa ca nu ma mir de ce sustin si sutn fani acestui brand:)))
    1 6
  • prietene tu esti depasit de situatie rau de tot, daca te uitai un pic pe vanzari in primul 3 trimestru ale celor 3 marci premium ai fi vazut k dIferenta intre primele doua locurie e foarte mica.
    asa k asta cu "concurenta vinde cu 30-40% mai putin" e o tampenie de a ta.
    1 7
  • @@BMW
    Auziti magarilor , luati si calculati , BMW in primul trimestru a vandut 315 000 masini fara MINI si ROLLS si AUDI 267 000 masini , Mercedes 248 000 , invatati MATEMATICA si nu urlati aiurea ca plictisiti oamenii cu prostiile voastre.
    10 2
  • Victor
    @edi80
    Pt X5,X6 cam da :) dar pentru alte modele nu, de exemplu seria 5 F10 este exceptionala sau seria 5 dintre anii 1988-1996 iarasi este o masina cu un design incredibil dar multe masini(in special cele facute sub Bangle),arata ca naiba si se adreseaza publicului care vrea masini hidoase.
    5 0
  • buna,tuturor(fani si.... nu prea)...da ma,asta e BMW...vinde la greu,si in State si in Canada.....acum sa-i ia naiba care au vandut mai mult(nu-s pasionat de statistica....DOAR DE MASINI!!!.cred voi a-ti intelege mai bine cu stau lucrurile daca ar fi si in tara situatiaNORMALEA..vreau sa zic.....SA NU MAI CONDUCA TOTI JEGOSHII si CIOROII...BMW,aici este o chestie scumpa pe care si-o cumpara multi PT. CA MERITA...NU sunt fan X5...dar BMW nu inseamna DOAR X5.....mai sunt si alte marci. premium....INFINITI,LEXUS......va spun ceva.....hooo,ma cunoscatorilo......am inteles,bine ...bravo! DAR Toti incearca sa ajunga BMW.....de ce!!!!????.....vant din pupa la loganuri si shkode........v-am zambit!
    6 2
  • 1000000
    BMW a facut un milion da cocalari fericiti. Mai bine produceau 3000000 de seria 3 decat 1000000 de X5.
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru