BMW amână senzația de ”vânt în plete”: supercarul decapotabil i8 Spyder vine abia în 2017

de Bogdan Mirică
Luni, 25.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a decis să amâne producția supercarului i8 Spyder, varianta decapotabilă a supercarului electric. Lansarea oficială este așteptată în 2017.

Dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Beijing, în aprilie 2012, BMW i8 Spyder anticipa versiunea de serie a unui supercar decapotabil. Au trecut aproape patru ani de atunci și silueta lui i8 Spyder pare să devină tot mai neclară. Se pare că debutul oficial a fost amânat pentru anul 2017, chiar dacă între timp am mai văzut reinterpretări ale conceptului din 2012.

Potrivit unei publicații australiene, care a stat de vorbă cu un oficial BMW, i8 Spyder va fi produs, dar succesul comercial al actualului i8 și faza de testare încă neîncheiată au făcut ca varianta decapotabilă să fie amânată.

Speculațiile vorbesc despre faptul că germanii își concentrează resursele și atenția asupra unui model electric suficient de performant pentru a se bate cu popularul Tesla Model S.

Esential 362 de cai putere ar urma să aibă și BMW i8 Spyder.
Viitorul BMW i8 Spyder va folosi un tren de propulsie hibrid compus dintr-o unitate pe benzină cu trei cilindri, de 1.5 litri, și una electrică.
Decapotabila va beneficia tot de 362 de cai putere și va avea o baterie litiu-ion de 7.1 kWh.

Nici din punct de vedere structural nu vor fi prea multe modificări, pentru că platforma din fibră de carbon oferă rigiditatea necesară unei mașini fără acoperiș.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru