BMW anunţă un recall în România: 37.500 de mașini sunt chemate în service

de Sebastian Toma
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Importatorul BMW în România a anunţat astăzi o campanie de verificare în service pentru toate modelele sale importate de persoane fizice în ţară în perioada 2010-2013. BMW România doreşte să le verifice kilometrajele, pentru a se asigura că nu există afişări eronate ale rulajului.

Vă spun, cu mâna pe inimă, când am adus maşina în ţară, ca un făcut, kilometrajul s-a dat dintr-o dată înapoi. Eram convins că este un sistem BMW care să încuranjeze vânzarea de maşini second-hand şi la noi în ţară şi nu am fost deloc suprins. Acum, poate o să merg la dealer să verific problema

Robert Acrişor
Persoană fizică, importator independent şi neoficial de modele BMW rulate mai puţin de 100.000 km
BMW Group România a emis astăzi un comunicat de presă prin care anunţă un recall independent pe care-l derulează în service-urile sale şi care vizează 37.500 unităţi. Este vorba despre modelele BMW care au fost importate în România de persoane fizice în perioada 2010-2013. Importatorul BMW în România doreşte să le verifice gratuit kilometrajele acestor modele, deoarece a primit notificări de la sediul central cu privire la anumite descoperiri de ultimă oră ale cercetătorilor britanici. Aparent, este vorba despre efectul S.A.M.S.A.R. (Sudden and Abrupt Mileage System Acute Reduction), care se traduce prin reducerea misterioasă a kilometrajului.

Vestea bună pentru posesorii acestor modele este că verificarea kilometrajului pentru aflarea rulajului adevărat se face rapid şi fără dureri, prin verificarea unei baze de date internaţionale a mărcii. La fel ca la orice marcă, fiecare intrare în service a fiecărui automobil care intră într-o reprezentanţă este documentată alături de numărul de kilometri pe care i-a parcurs vehiculul respectiv până la momentul intrării în service.

Cercetătorii au descoperit mai multe modele care manifestă evident efectul S.A.M.S.A.R., cum ar fi un model care avea 150.000 de kilometri în 2010 în baza de date internaţională a BMW, ofertat ulterior cu 98.000 de kilometri în România.

Se pare că efectul S.A.M.S.A.R. se manifestă în zona afişajului din imagine. La intrarea în România, acesta se defectează şi-şi reduce dramatic valoarea.

Fascinaţia puternică a românilor pentru fenomene paranormale, cum ar fi efectul S.A.M.S.A.R., precum şi pentru automobilele premium au dus la importul a 37.816 unităţi BMW importate în ultimii patru ani din străinătate. Cei de la BMW Group România invită posesorii acestor vehicule la o verificare în reţeaua de service-uri oficiale, operaţiune realizată în baza unei programări. Odată efectuată, verificarea costă aproximativ 200 de lei, o nimica toată în raport cu valoarea efectivă a automobilului premium respectiv şi durează 45 de minute.

"Studiile noastre au arătat că mai bine de 90% dintre automobilele second hand vândute de persoanele fizice au kilometrajul modificat. Încercăm, în prezent, să o identificăm pe bunicuţa care stătea într-un oraş de provincie în Germania, conducea modele BMW diesel doar pe distanţe scurte, de acasă la supermarket. Se pare că aceasta a fost, la un moment dat, proprietara tuturor modelelor care au fost ulterior importate în România şi prezintă efectul S.A.M.S.A.R. Este, înainte de toate, o problemă de siguranţă: dacă kilometri nu sunt reali, este de aşteptat să fie şi alte surprize.

Aţi cumpăra produse alimentare, ştiind că au modificată data expirării, doar pentru că sunt mai ieftine?" a declarat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România, cu privire la această campanie de rechemare în service.

Urmareste Automarket
În cazul în care aveţi informaţii privind identitatea excentricei doamne în vârstă din Germania, clientă fidelă de modele BMW noi, echipate cu motoare diesel, pe care le conduce doar pe distanţe scurte, pe o perioadă de maximum trei ani, ca apoi să le comercializeze la mai puţin de o treime din preţul de achiziţie, sunteţi rugaţi să trimiteţi o telegramă sau o scrisoare la adresa importatorului BMW în ţara noastră.

Via BMW

Comentarii (20)

  • :))))))Asta da gluma...e gen Vitan dar ar fi frumos sa umble prin tagma cocarlaiilor (ciori borate).
    21 0
  • iulian
    pacaleala de 1 aprilie incercati altceva mai tare.............
    5 19
  • Nu e prost deloc Iulian, a sesizat el ceva nelalocul lui in legatura cu articolul ;) Cred ca esti politist.
    17 2
  • razvanis
    NU merge !!
    0 8
  • Gluma Samsar ... stiu si eu vreo cativa prin targ ... au patit-o cu toate tipurile de masini ! Dintr-o data afisau toate masinile mult mai putini kilometrii in bord ...
    8 1
  • mihnea
    Eu o cunosc pe batranica, sta in Villingen - Schwenningen si e usor sonata, cumpara cam 4-5 masini BMW pe zi, pe care le vinde cam la 3 ani unor domni frumos colorati din Romania. Asta e pasiunea ei. De fapt, kilometrajul e dat inainte, sa nu bata la ochi ca nu a mers cu masina!
    24 2
  • eu pe bunicutza am vazut-o intr-o reclama la Volkswagen. Se pare ca activeaza si pe piata masinilor de volum.

    Din surse ale SRI se banuieste a exista o retea de bunicutze ce isi impart zonele de influenta din Villingen - Schwenningen in functie de cartierul in care isi au resedinta.

    Ultimele informatii vorbesc de o escaladare a concurentei datorita aparitiei unor celule bine organizate de bunicutzi (cu i) care vor sa acapareze afacerile cu masinile SH cu optionale full si fara piele.

    PS. politia locala este depasita de situatie tinand cont ca aceste bande de afaceristi fara scrupule au in dotare premergatoare cu limitator de viteza deazactivat, toiage din lemn de nuc cu prelingitor si papuci de casa cu talpa de cauciuc cu insertii de guma de mestecat. Nu e dovedit dar ultimele date includ in panoplia acestor traficanti si scaune electrice pentru deplasari rapide intre service si locuinta proprie.
    16 0
  • Buna glumaaaaa....auzi la el efectul S.A.M.S.A.R. :))))))
    10 0
  • iulian
    john , crezi ca trebuie sa fii politist sa-ti dai seama ca sunt destule chestii care nu se leaga intre ele in acest articol (un mic exemplu este ca intai sunt chemati la verificare gratuita si dupa aceea trebuie sa plateasca 200 lei )ti se pare normal ?si apoi ce treaba are BMW cu vanzarile de masini sh in Romania ?
    0 12
  • @iulian...sunt mana in mana, nu stiai?....a spus pe u tube
    8 1
  • Interesant numele din articol: Alex Seremet.Nu va spune nimic? Sa fie doar coincidenta de nume?
    3 0
  • Pe iei.........!!!!!
    Era foarte frumos sa se centralizeze cu bazele de date ale celor de la registru si a celor de la verificarile technice ca sa-i prinda automat cand dau pe acolo..........asa nu cred eu ca o sa dea prea multi pe la reprezentante.
    Valabil pentru toate marcile.
    As fi curios daca bunicutele au trecut kilometrajul in contractul de vanzare-cumparare cand au scapat de ele?..daca nu............ghici cine-i vinovatul .?? si va zic eu ca nu e de joaca.
    1 6
  • marius
    buna gluma :))))))
    3 1
  • E doar o coincidenţă de nume!
    5 0
  • iulian
    pt cei ce dau manute rosii , va rog sa argumentati daca nu stati in banca voastra
    1 0
  • primul argument...

    1 aprilie?
    2 1
  • Doua personae cu acelasi nume si o singura dragoste(bmw).1 Aprilie,2014!
    0 0
  • primul argument este BMW
    0 0
  • si ala de la volanul masinii cu nr de Munchen este nepotelul bunicutei sau ursul pacalit de vulpe?
    1 0
  • KJone' si July cred ca merita premiati de ....Seremet in persoana, ptr vigilentza lor, mai stiu cativa baieti care-si dau silinta p'aici
    sa auzim numai de drive-testurilii si sinapsele voastre hibride!
    asa mai rad si eu de...cu voi!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru