BMW ar putea aduce conceptul viitorului X4 la Salonul de la Detroit

de Bogdan Mirică
Luni, 12.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW pregăteşte debutul într-un nou segment, cel al SUV-urilor compacte coupe. Propunerea sa se va numi X4 şi ar putea sosi în ianuarie la Salonul de la Detroit.

După succesul înregistrat cu X6, care s-a bucurat de multă atenţie din partea publicului, în ciuda designului controversat, BMW se pregăteşte să exploreze un nou segment sau mai degrabă să îl inventeze. Mai exact, germanii vor să introducă pe piaţă viitorul X4, un crossover coupe, poziţionat între X5 şi X3, bazat pe platforma acestuia din urmă.

Potrivit publicaţiei Autoweek, BMW a finalizat deja un concept al viitorului model şi se pregăteşte să îl prezinte în premieră mondială în luna ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Crossover-ul compact va avea patru uşi şi va fi capabil să transporte 4 pasageri. Modelul va miza pe un caracter sportiv şi nu va fi orientat către ieşirile în teren accidentat. Performanţele, asistate în permanenţă de un sistem 4x4, îi vor permite să se bată de la egal la egal cu Range Rover Evoque şi Porsche Macan.

Noul X4 va ţinti publicul tânăr, încercând astfel să se diferenţieze de fratele său de platformă, X3, care este în prezent foarte popular în rândul familiştilor.

Gama de motorizări va fi similară cu cea găsită pe X3, cu unităţi turbo pe benzină în patru cilindri sau în şase.

Versiunea de top ar putea fi xDrive35i, ca şi în cazul lui X3. Pentru cei care preferă un consum redus, BMW va pune pe tavă mai multe dieseluri, de asemenea cu patru şi şase cilindri. Toate vor fi asistate fie de o cutie manuală fie de una automată cu opt trepte.

Dacă BMW dezvăluie conceptul viitorului X4 la Detroit, atunci nu este exclus să vedem o versiune de serie până la finalul lui 2013. De producţia sa se va ocupa uzina americană Spartanburg, din Carolina de Sud.

via autoweek

Comentarii (1)

  • Mai bine fac un 4x4 veritabil gen Wrangler sau G decat suv-uri de lux bune pe autostrada, pe iarba si pe zapada.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru