BMW ar putea construi o berlină electrică numită i5

de Sebastian Toma
Luni, 21.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 ar putea primi un frate mai mare, spun englezii de la WhatCar?. Potrivit primelor informaţii, modelul s-ar putea numi i5 şi ar avea o caroserie cu patru uşi.

BMW i5 ar putea fi următorul membru al gamei de modele electrice şi hibride în serie a producătorului din Munchen. Potrivit englezilor de la WhatCar?, al treilea membru al gamei "i" va fi o berlină sau un crossover pe nume i5, care va veni cu mai mult spaţiu interior şi cu o autonomie mai mare decât cea a lui i3. Informaţia nu a fost confirmată oficial, dar englezii susţin că provine de la o sursă din cadrul mărcii BMW. La fel ca în cazul primelor două modele din gama i, modelul va avea o arhitectură cu tracţiune spate şi o caroserie cu elemente din fibră de carbon.

Noul model este încă în discuţii în consiliul de conducere al BMW, nefiind încă aprobată o versiune de producţie. Spre deosebire de i3, i5 ar fi destinat parcurgerii distanţelor lungi, ceea ce ar necesita un set de acumulatori cu o capacitate mai mare. Nemţii încă nu au decis dacă vor oferi şi o versiune 100% electrică a lui i5, sau dacă îl vor oferi din start cu un motor cu ardere internă pe post de generator pentru sistemul de propulsie electric.

Urmareste Automarket
Decizia privind dezvoltarea şi lansarea lui i5 ar putea fi luată abia după ce proiectul i3 va avea un an de la lansarea pe piaţă.
Până acum, modelul electric al celor de la BMW a reuşit să surprindă departamentul de marketing al companiei din Munchen, înregistrând comenzi peste aşteptările iniţiale. Mai mult decât atât, cei de la BMW spun că modelul va deveni profitabil în curând, costurile de dezvoltare fiind deja amortizate.

Via WhatCar?

Comentarii (3)

  • Cum de sau amortizat deja costurile de dezvoltare????
    Parca 2 miliarde de euro a costat proiectu i3.......si vanzarile deabea au inceput......daca sau vandut 2-3 mii de modele(in cel mai bun caz) in toata lumea
    Ceva 'pute' a naspa in povestea asta...
    5 5
  • Pai au amortizat costurile pt ca tehnologia e furata,nu a fost dezvoltata de ei. Partea nasoala e ca nu au furat de la cine trebuie,tehnologia e slabuta,trebuia sa traga cu ochiul in curtea lui Musk.
    6 7
  • un oarecare
    iar e plin de ciumpalaci aici care-si dau cu parerea. pe cand ei n-au bani sa cumpere nici cel mai ieftin seria 1 din gama, in rate
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru