BMW ar putea crea o versiune break a lui M3

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 27.01.2011
Potrivit unor surse, BMW ia în considerare serios dezvoltarea unei versiuni Touring a lui M3 E92. Respectivul model s-ar lupta cu Audi RS4 Avant şi ar putea da naştere lui Mercedes-Benz C63 AMG Estate.

Nemţii de la BMW vor să dezvolte o versiune M3 a lui BMW Seria 3 E91. Mai precis, modelul va fi o versiune Touring a lui M3 E92. Respectiva versiune de performanţă a lui Seria 3 Touring nu a fost confirmată pentru producţie, fiind doar o posibilitate pe care o cercetează departamentul Motorsport al celor de la BMW. Problema care apare odată cu o asemenea versiune este legată de vânzări în raport cu costurile de dezvoltare. De asemenea, respectiva versiune de caroserie trebuie să îndeplinească standardele BMW Motorsport pentru a putea intra în producţie cu denumirea M3.

Un exemplu în acest sens ar fi versiunea Touring a lui M5 E39. Care versiune Touring a lui M5 E39, veţi spune? Ei bine, cei de la BMW au realizat şi o versiune M5 a lui Seria 5 Touring, dar anumite probleme la suspensia spate nu au putut fi rezolvate, iar modelul nu a atins standardele departamentului Motorsport în ceea ce priveşte performanţele dinamice. Un singur exemplar a fost construit, iar acesta "şade" într-un garaj al celor de la BMW, alături de versiunea cabrio a lui M5 E34. În cazul lui M5 E34, nemţii se temeau că respectiva versiune va "fura" din clienţii de M3 E30 Cabrio.

În acest moment, singurii constructori care oferă un break de clasă medie realizat de departamentul de performanţă al mărcii respective sunt Audi, Volkswagen, Mercedes-Benz şi Opel. În cazul Opel, vorbim de Insignia SportTourer OPC, iar Audi are S4 Avant şi RS4 Avant.

Cei de la Volkswagen şi ei o versiune de performanţă a lui Passat, ce poartă denumirea R36. Mercedes oferă C63 AMG Estate, iar acest lucru nu face decât să preseze inginerii BMW să creeze această versiune a lui M3. Cu toate acestea, un M3 Touring sfidează logica, dar asta nu i-a împiedicat pe cei de la BMW să realizeze modele precum X5 M, X6 M, X6 ActiveHybrid şi Seria 7 Active Hybrid. În plus, există M5 Touring - pentru cei care au nevoie cu adevărat de un plus de spaţiu şi vor un model de performanţă în acelaşi timp.

Via | WorldCarFans

CGI | Automedia

Comentarii (12)

  • c 63 amg exista deja..

    cine va angajeaza pe voi sa scrieti articolele astea pe site-urile auto nu stiu....

    daca stergi comentariu esti.....la nivelul la care si scrii
    6 2
  • c63 amg estate*
    5 0
  • bravo
    in sfarsit s-au gandit ce de la BMW sa faca ceva bun. de abia astept un M3 Touring, si sper sa dezvolte si M3 touring F31
    3 6
  • Banii vin tot la ei + orice afacerist trebuie sa ofere clientului ceea ce vrea
    La fel ca si idea de la Audi , ca un nou RS4 ar canibaliza cu RS5 la vanzari ; care-i problema ?
    2 4
  • BMW
    Daca fac asa ceva nu au minte cei de la BMW .
    BMW M3 va fi LIDER pe segment atata TIMP cat va fi COUPE .
    Cand au facut M3E90 SEDAN le-am zis pe toate SIT-urile ca nu vor VINDE aceasta masina si dupa 3 ani de PIERDERI in vanzari cu M3 SEDAN au decis sa nu mai produca aceasta masina ca nu e intrebata.
    E si normal la banii care ii dai pe un M3 estate mai bine iti ei un M3 COUPE care arata PERFECT si are performante PERFECTE.
    7 3
  • Andrei
    Deci BMW transforma M3 in Mercedes-Benz C63 AMG Estate?
    Fara suparare Sebastian, esti jenant!

    @BMW - ce te freaca pe tine profiturile lui BMW? Sau faci parte din echipa care face studii de piata pentru BMW si stii tu sigur ca este o greseala sa faca aceasta masina? Daca se cumpara 335i Touring, de ce nu s-ar cumpara M3 Touring.
    6 3
  • ...
    Da ... e perfecta! Numai buna sa duci mortul la groapa cu stil! Sau sa scoti cainele la o tura de circuit! Urmeaza M3 cu susprensii supra-inaltate si scut metalic pt zilele cand vrei sa te duci pe plantatie cu Be eM We -ul.
    2 2
  • @Andrei
    Eu cred ca daca erau mai putini prosti pe pamant ca tine din tabara audistilor audi poate era lider mondial , dar cu KATAFALCE de dus mortii (A6) de 580hp si cu performante de M5E60 asemanatoare, audi a fost si va ramane pe locul 3 , nu numai la vanzari, motoare si performante dar si la tot .
    9 1
  • kumite
    Mare-i gradina.......
    Daca cineva nu-i cu bmw,atunci e precis un audist tampit!Asa-i ,bah?Bah,tu ai inceput propriul tau razboi cu nemtzii cei prosti si cu restul lumii care nu are beenveu?
    2 2
  • @kumite
    Eu nu am zis niciodata ca nemtii sunt prosti ....
    Sunt niste aberatii facute de faraminte sau kumite.
    Nemtii deocamdata sunt primii in EUROPA dar europa e NUMARUL 1 in LUME.
    9 1
  • kumite
    bah
    Bmw,piesa de arta,restul tampenii?Europa no.1?Da,asa e.Dar si mai adevarat este ca europa mai e si batrana.Eu nu am spus ca nemtii sunt prosti,dar din moment ce spui ca "tabara" audista e plina de prosti...!!!!.Esti in stare sa tragi si alte concluzii in afarea de 'cine bate bmw?"?Daca cineva nu e de acord cu paranoia ta despre" bavarezi si restul lumii"atunci face parte in mod obligatoriu din categoria audi?Si,btw.!Cand castigi razboiul?
    Stima!
    0 5
  • o sa vad eu cum o sa duceti mortii cu masini coupe...suna la fel de stupid ca si comentarii voastre la adresa masinilor combi sau break cum s-ar zice la noi
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru