BMW ar putea lansa i5, un rival electric pentru Toyota Prius+

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.01.2012
BMW ar putea aduce pe piaţă în 2014 un model pe placul familiştilor cu pretenţii eco. Acesta s-ar numi i5 şi ar putea fi propulsat de un motor electric.

Esential

50.000 de euro ar putea costa viitorul BMW i5.

BMW va extinde gama sa de modele electrice cu un frate mai mare pentru viitorul i3. Potrivit unor informaţii publicate de nemţii de la Autobild, constructorul german lucrează în prezent la un viitor i5, un model mai spaţios, cu un interior pentru cinci pasageri şi un portbagaj generos, capabil să se dueleze cu mult mai experimentatul Toyota Prius+.

Deşi poate părea surprinzător, modelul va fi propulsat de un motor electric poziţionat în partea posterioară, capabil să genereze echivalentul a 170 de cai putere şi un cuplu motor instant de 250 Nm. Resursele îi vor permite modelului electric să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 8 secunde, o adevărată performanţă pentru un model electric din acest segment. Viteza maximă va fi şi ea în limite normale, mai exact 150 de km/h.

Pentur ei care preferă modelele cu autonomie extinsă, BMW va oferi şi o versiune cu motor convenţional pe i5. Acesta va ajuta motorul electric cu cei trei cilindri şi 90 de cai ai săi, îmbunătăţind performanţele la accelerare şi la consum.

Potrivit aceloraşi surse, preţul pentru viitorul i5 este estimat la aproximativ 50.000 de euro, o etichetă care plasează modelul de familie direct în segmentul premium.

Noul i5 li se va alătura deja anunţatelor i3 şi i8 abia în 2014, ajutând astfel constructorul bavarez să aibă un cuvânt de spus în segmentul modelelor electrice şi hibride.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru