BMW ar putea renunța la cheile pentru mașini: "Oamenii intră în vehicule cu aplicația pentru smartphone"

de Daniel Popescu
Luni, 18.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW analizează posibilitatea de a renunța complet la producția cheilor tradiționale pentru mașini, ca urmare a faptului că șoferii utilizează preponderent aplicația de smartphone pentru a intra în vehicule.

Producătorii auto s-au adaptat la tehnologiile digitale și oferă diverse aplicații pentru smartphone care preiau unele dintre funcțiile care până nu demult puteau fi accesate doar cu cheia tradițională.

Constructorii premium sunt primii care mizează pe astfel de tehnologii, iar BMW App este una dintre aplicațiile de acest gen, care permite inclusiv deschiderea ușilor pentru un acces mai ușor în vehicul. Oficialii BMW afirmă că utilizarea aplicației pentru urcarea în mașină este atât de extinsă, încât analizează posibilitatea de a renunța complet la producția de chei tradiționale.

"Pe bune, cât de mulți oameni au nevoie de cheie? Nu o scot niciodată din buzunar, așa că de ce să o mai care cu ei? Analizăm dacă este fezabil (n.r - să renunțăm complet la chei) și dacă putem face asta. Rămâne de văzut dacă facem asta acum sau la un moment dat în viitor", spune Ian Robertson, directorul de vânzări al BMW.

Volvo are planuri similare, în timp ce Land Rover a patentat o aplicație care îți permite să deschizi mașina cu un selfie

Totuși, eliminarea cheilor tradiționale poate reprezenta o problemă în anumite condiții.

Astfel, șoferul nu va putea urca în mașină dacă telefonul îi este furat sau dacă rămâne fără baterie și se află într-o zonă cu probleme în alimentarea cu energie. Prin urmare, este puțin probabil că tradiționalele chei să dispară complet, chiar dacă nu vor mai fi folosite la fel de frecvent ca în prezent.

Via Reuters

Comentarii (4)

  • Lexmark
    Ohhh NO!!!

    Dupa ce ca i-a lasat pe mai toti ghertzoii fara unealta de baza in operatiunile de curatzare a urechii odata cu aparitia cheilor smart, acum vor sa-i lase si fara blazonul de expus pe masa de la terasa...

    Cred ca cei de la BMW nu au facut un studio de piata/impact inainte de a lua toate aceste decizii.
    29 4
  • Adrian C
    Deciziile auto se pare ca sunt din ce in ce mai proaste. Si daca plec undeva departe cu masina, o incui si imi scapa telefonul pe jos si il sparg, cu ce mai deschid masina ? Sau daca mi se descarca telefonul ? Cheia e cheie ! Nu trebuie sa renunte la ea.....
    19 2
  • Nicolae
    O vor elimina din oferta standard... daca vrei cheie, e la optiuni si vei plati extra :)
    18 1
  • @Adrian Cel mai probabil va fi ca la Tesla Model 3 cu un card, ca si cel bancar, de backup, cu care poate fi deschisa masina in cazul in care telefonul nu e disponibil.

    Ideea e buna. Din aplicatie poti da si revoca accesul oricand vrei, pe cand cheia odata imprumutata, nu o mai poti recupera. Control parental...
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru