BMW așteaptă venituri mai mici în 2018 din cauza WLTP: constructorul invocă și investițiile suplimentare în mașini electrice

de Paul Cosma
Miercuri, 26.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul BMW a actualizat previziunile financiare pentru 2018, spunând că se așteaptă la venituri ușor mai mici din cauza noului ciclu de testare WLTP și a investițiilor suplimentare în mobilitatea electrică. Un alt motiv invocat pentru scăderea veniturilor se referă la incertitudinile din piață provocate de conflictele comerciale internaționale.

Trecerea la noul ciclu de testare WLTP a dus la “denaturări semnificative ale aprovizionării” în mai multe piețe europene și la o “competiție neașteptată”, potrivit oficialilor BMW.

Constructorul german și-a revizuit țintele pentru 2018, un “an dificil” din cauza WLTP, dar și ca urmare a investițiilor suplimentare de aproximativ un miliard de euro în mașini electrice.

BMW se așteaptă la venituri mai mici la final de 2018, în comparație cu anul trecut. Nemții spun că piața auto a fost afectată de conflictele comerciale internaționale continue care au alimentat incertitudinile.

Totodată, producătorul estimează că profitul brut al grupului va înregistra o “descreștere moderată” față de anul trecut.

Via BMW

Comentarii (1)

  • Alți plangaciosi, scăderea moderată a profitului înseamnă maxim câteva sute de milioane euro, în condițiile în care anul trecut profitul a fost în jur de șase miliarde. Dacă vor să facă economii, să mai taie din concepte și jdemiile de teasere, după modelul Audi, înainte de lansarea unor modele, costă și alea bani.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru