BMW ataca Audi: "Q5 nu va fi un model premium"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.06.2008
BMW a lansat un atac dur la adresa rivalilor de la Audi si a rivalului lui X3, viitorul Q5. Sefii Audi au replicat insa imediat.

Dupa ce BMW a ramas practic, pentru o perioada, singura marca premium cu o oferta de clasa in segmentul SUV-urilor compacte, lansarile lui Audi Q5 si Mercedes GLK, prevazute pentru urmatoarea perioada, ii pun in garda pe conducatorii constructorului din Munchen.

Insa, conform Automotive News, BMW se teme mai mult de potentialul modelului Mercedes decat de cel al traditionalului adversar Audi: "Clientul BMW nu va face niciodata pasul inapoi spre un Q5. Exista mult mai multe sanse ca acesta sa incerce sa se orienteze spre o masina precum GLK. Asta pentru ca, desi Audi isi va prezenta si isi va pozitiona ca pret modelul in segmentul premium, Q5 nu va fi neaparat un model de acest tip", sustine unul dintre purtatorii de cuvant BMW.

Evident, Audi nu a intarziat sa raspunda provocarii venite dinspre Munchen: "Audi produce doar masini premium, deci Q5 apartine acestei categorii. Nu conteaza ce spune BMW, singurul care are ceva de spus este publicul", afirma unul dintre oficialii de la Ingolstadt.

Daca Audi Q5 si Mercedes GLK asteapta sa fie lansate pe piata in urmatoare luni, BMW X3 va primi o noua generatie in 2010. Pentru a contracara insa avantul celorlalte dopua marci, BMW a anuntat oficial ca va lansa doua versiuni speciale ale actualului model, acestea urmand sa fie prezentate la finalul acestui an.

via | Automotive News 

Taguri: Audi, BMW, GLK, Mercedes, Q5, X3

Comentarii (6)

  • corectq
    Corect ca publicul va aprecia succesul marcilor nu purtatorii de cuvint. Astia de la bmw sunt pur si simplu invidiosi.
    0 0
  • INCORECT
    nu sunt deacord . Audi viseaza ( vrabia malai viseaza) dar Audi nu face fata la Mercedes-Benz ne mai vorbind de BMW o marca inghegata cu motoare de Best Engine 2004-2008 si cu Directii Chirurgicale si cutii de viteza SMG ( 0.05 ) secunde performante de invidiat de Audi.
    Trezitiva si nu visati ca pe dinafara e bine la Audi sub capota trage-ti AER.
    0 0
  • marius
    Audi
    Audi face progrese mari, asta este clar iar presupun ca mai tirziu vor fi NR 1
    0 0
  • ovidiu
    Audi
    acum nemtii au concurenta mare si de la japonezi, dar ritmul de crestere a lui Audi cu siguranta ii vor face NR-1
    1 0
  • claudiuDC
    @Audi
    "vrabia malai viseaza", "Audi nu face fata la Mercedes-Benz" si "Directii Chirurgicale si cutii de viteza SMG ( 0.05 ) secunde performante de invidiat de Audi." sunt afirmatii de medic veterinar de comuna, care nu a iesit din leaganul rural decat sa vada daca n-o nascut vaca lu' 'nea Gheorghe. Vorbesti de directii chirurgicale (poate veterinare) cand ai tractiune spate si de cutii de viteze (alea pe care zici tu ca le invidiaza, vezi Doamne, Audi) SMG cand eu iti spun de R-tronic. Pune mana si mai citeste...
    1 0
  • Cred ca ar fi bine sa mai citesti tu Claudiu.Sau mai bine sa experimentezi.Este evident ca cei de la Audi au rezultate bune si chiar foarte bune in ceea ce priveste motorizarea dar la directie sint inca in urma bine fata de BMW. Si asta si datorita tractiunii spate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru