BMW caută să producă mai multe maşini în afara Germaniei

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.11.2011
BMW îşi propune să reducă ponderea maşinilor sale produse în Germania pe termen mediu. Nemţii vor ca cel puţin 50% din producţie să se facă în afara ţării mamă.

Esential

2 milioane de maşini speră să vândă pe an BMW până în 2020.

BMW caută să îşi extindă producţia şi în afara Germaniei, pentru a-şi reduce dependenţa de uzinele din ţara mamă. Declaraţia îi aparţine chiar lui Frank-Peter Arndt, şeful departamentului de producţie BMW, care a discutat despre viitoarea cadenţă a constructorului bavarez într-un interviu acordat Automotive News.

În 2002, 70% din toate produsele grupului BMW luau naştere în fabricile din Germania. În 2010, adică opt ani mai târziu, procentul ajunsese la 62%. "Anul acesta ne apropiem de 58%, însă pe termen mediu plănuim o distribuţie egală 50-50 a producţiei grupului, ajutându-ne de pieţe cum sunt cea din China şi SUA", susţine Arndt.

Germania va continua să joace un rol decisiv în naşterea gamei de produse BMW, principalele modele urmând să fie asamblate tot "acasă". Arndt susţine că oficialii din conducerea BMW văd în continuare Germania ca fiind pilonul grupului, de aici şi investiţiile majore care se fac în ţara mamă. Cu toate acestea, BMW nu îşi permite să neglijeze două pieţe extrem de importante, China şi SUA, unde investeşte în facilităţi de producţie.

BMW speră să vândă două milioane de maşini pe an până în 2020, o cifră destul de tangibilă având în vedere că în 2010 a vândut 1.46 milioane de unităţi, iar anul acesta se aşteaptă la 1.6 milioane.

via | automotivenews

Comentarii (1)

  • kumite
    made in china?
    La revedere calitate!Banul sa iasa!Cat mai multi!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru