BMW cheamă în service toate modelele i3 din SUA, din cauza unui “risc de accidentare la gât pentru șoferii scunzi”: clienții din Europa nu sunt afectați de recall

de Petre Barac
Vineri, 24.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW cheamă în service toate modelele i3 din Statele Unite pentru un “posibil risc de accidentare la gât pentru șoferii scunzi”. Clienții din Europa nu sunt afectați de recall, potrivit nemților.

Testele efectuate de BMW pe modelul i3 au dezvăluit că șoferii mai scunzi (adică 1.5 metri înălțime și 50 kg, conform producătorului german) prezintă risc ridicat de accidentare la gât în cazul unui impact frontal, din cauza nepurtării centurii de siguranță.

Nemții spun că probleme ar putea avea modelele i3 de pe piața din SUA, motiv pentru care toate mașinile vândute către clienți, precum și cele aflate pe stoc, vor fi chemate în service pentru reparațiile necesare.

BMW a dat asigurări că modelele i3 comercializate în Europa sau alte piețe nu au probleme, iar clienții pot să stea liniștiți.

În total, peste 30.000 de BMW i3 vor ajunge în service pentru reparații în SUA. BMW a spus că testele inițiale nu au dezvăluit această problemă, dar că alte verificări amănunțite au avut rezultate diferite.

Via Autonews

 

Comentarii (4)

  • George
    Pai ai voie sa conduci cu handicap in SUA? :))
    2 4
  • normal ca europenii nu sunt afectati:

    1. sunt cu mult mai inalti decat americanii
    2. ei nu fac gat niciodata
    10 2
  • Problema pleacă de la faptul ca-n SUA centura nu este obligatorie, adică șoferii scunzi care nu o poartă pot lovi volanul cu capul, cei mai înalți doar parbrizul. Asta doar la americani se poate întâmpla, i3 trebuie livrat cu o atenționare " centura obligatorie ", mă mir că nu s-au strâns câteva mii de clienți s-o pună de o judecată pe principiul " nu scrie nicăieri că nu trebuie să bag degetul în priză ".
    11 1
  • Lipsa de informații sau informarea incompletă creează multe postări... delicioase dar care îngrijorează prin modul în care unii gândesc și chiar tratează probleme importante.
    O scurtă precizare pentru rigurozitate - în USA centura nu este obligatorie, iar interdicția de a conduce trebuie să aibă la bază un verdict medical clar reglementat. Deci este NORMAL că acest recall inițiat de BMW să privească doar această piață pentru că în Europa nu pot avea această situație datorită reglementărilor de circulație conceptual diferite...deci o decizie firească bazată pe realități și nu o simplă acțiune.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru