BMW cucereşte trofeul în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.05.2010
BMW a reuşit sa termine pe primul loc în cadrul CUrsei de 24 de ore de la Nurburgring. Reveniţi după cinci ani, bavarezii s-au confruntat cu probleme tehnice, dar au reuşit să câştige competiţia.

Weekendul care tocmai s-a încheiat a consemnat o mulţime de evenimente importante pentru fanii motorsportului. Dupa cursa de Formula 1 desfăşurată la Monaco, cel de-al doilea eveniment ca importanţă a avut loc la Nurburgring. Ediţia de anul acesta a Cursei de 24 de ore de la Nurburgring a adus pe podium echipa de fabrică a BMW, care a lipsit din cadrul competiţiei vreme de cinci ani.

Jorg Muller, Augusto Farfus, Uwe Alzen şi Pedro Lamy au fost piloţii care au orchestrat o victorie dramatică pentru brandul bavarez, care a aliniat la start versiunea de circuit M3 GT2. Ultimele ore ale competiţiei au fost încărcate de suspans pentru membrii echipei, din cauza cutiei de viteze, care a cedat.

"Atunci când ne apropiam de final treapta a patra a cutiei de viteze a clacat. Pe măsură ce rulam problema devenea tot mai accentuată. În aceste condiţii, prioritatea noastră a fost să menţinem maşina în cursă. În final însă, totul s-a terminat superb pentru noi", a declarat Jorg Muller.

Principalii contracandidaţi în lupta pentru victorie s-au dovedit conaţionalii de la Porsche, care au alergat la volanul noului electric-hibrid 911 GT3.

Nici Audi nu a lipsit din peisaj, echipa compusă din Marc Bronzel, Luca Ludwig, Dennis Rostek şi Markus Winkelhock reuşind să se claseze pe locul trei, deşi dominase autoritar în calificări.

via - BMW

Comentarii (14)

  • p-george
    Unde esti george sa-mi spui tu mie de M-motorsport de la BMW ????
    Felicitari BMW voi si numai voi everythere.
    19 8
  • Automarket
    Pungasi sunt si astia de la Automarket. Stiu foarte bine ca BMW vs Audi produce flame si arunca mereu pastila. De ex in stirea asta: se concentreaza la inceput pe faptul ca M3 GT a castigat cursa si la final o da in gard "Nici Audi nu a lipsit din peisaj". Si uite asa mai apar 50 de comentarii de panarama.

    @BMW daca te-ai fi interesat si ai fi citit desfasurarea cursei ti-ai fi dat seama ca BMW a castigat si cu mult noroc aceasta cursa. Favoritii Porsche si Audi au avut parte de o serie de accidente si probleme tehnice care i-asu scos din lupta pt victorie. Dar cum in cursele de anduranta trebuie sa ai si norocul de partea ta, personal nu pot decat sa-i felicit pe cei de la BMW, mai ales ca au revenit in cursele de anduranta dupa mult timp. O performanta frumoasa pt bavarezi.
    14 8
  • si totusi
    a castigat
    14 3
  • Cu sau fara noroc, problemele tehnice nu sunt o scuza, calitatea componentelor si-a spus cuvantul. Nu e vina nimanui ca celor de la Audi sau Porsche le-a cedat mai stiu eu ce. E vorba de anduranta si fiabilitate in conditii extreme. Castigatorul este......
    13 4
  • @penibilul
    Ai probleme grave pustiu...te provoc sa imi arati ce am zis eu de rau de bmw (nejustificat) sau unde am negat eu capacitatile bmwului in sportul cu motor...Da ti o palma si iesi de pe site ca din 3 cuvinte 4 le aberezi.
    4 9
  • Bravo M W
    daca ati citit stirea poate ati inteles ca si BMW a avut probleme.E drept... cui ii trebuie treapta a 4-a intr-o cursa de anduranta cand ai marsariere si claxon, dar totusi... e si aia o problema.Plus ca dupa 5 ani de pauza nu e usor sa dai 100% dar bineinteles ca vor fi multi care vor da vina pe soarta, forte divine celestiale, norul vulcanic, pixeli, flacari violet, piticu negru care impingea masina si batman.
    14 2
  • ...cursa a fost data (inclusiv) de canalul german Sport 1 (cel care transmite si liberele din F1 si MotoGP, asociat cu DSF), iar acolo ...parca un Ferrari ar fi iesit pe 2...!!!
    7 1
  • @p-george
    Tu deja nu vrei sa raspunzi de cuvintele tale , pana mai ieri imi spuneai ca BMW e sub Peugeot etc.
    Si acum daca ai vazut un colt de performanta deja te schimbi citez: @p-george" ce am zis eu de rau de bmw (nejustificat) ".
    Baiete BMW inseamna BMW POWER putere deplina siguranta .
    Motoare care nu dezamagesc niciodata .
    Eu am urmarit si FORMULA 1 cu toate ca BMW a iesit din F1 vreau sa-ti zic ca de cand ma uit eu F1 la BMW erau cele mai fiabile si puternice motoare din F1 , cele mai rare motoare care se spargeau erau de la BMW .
    Pacat ca sa castigi o cursa nu inseamna sa ai numai motor , mai e nevoie de pilot , echipa ,caroserie , cutie de viteza etc.
    In orice Caz BMW e cu o clasa peste toti la productia de motoare.
    Bayerische Motoren Werke ( Uzina de motoare din Munchen asta inseamna BMW.)
    9 4
  • @BMW
    Eu inteleg ca esti fan, dar poti s-o lasi putin mai moale ca sa nu dai in altele.

    In rest, ma bucur pt echipa de la BMW si imi pare rau ca nu am reusit sa vad cursa.
    4 4
  • @bmw
    Esti nebun. Team rugat sa ma citezi ! TOT ce am zis rau de bmw este ca X6 este o MIZERIE si raman la parerea asta. Eu doar nu il idolatrizez fals ca voi. Eu accept ca mai exista si alte masini pe lume unele chiar mai bune.
    4 8
  • brusli l-a facut praf pe vandam :))

    buna performanta avand in vedere duritatea cursei - toti care au reusit sa termine sunt 'castigatori" .. ca M3 a trecut primul linia este doar cireasa de pe tort :)
    5 4
  • :)
    Poate pe viitor ati putea si anunta dinainte (cu 2-3 zile) anumite astfel de evenimente...(in locul accidentelor foarte "interesante").
    Multumim!
    5 0
  • @BMW

    Esti atat de fan incat ti-ai pus langa semnul Nike pe luneta si semnul BMW.
    Am un Bmw F800 ST si sunt super multumit dar nu sunt fan Bmw pentru ca nu mi-a facut nimeni Statuie in Munchen. Iar ca sa iti demonstrez ca sunt mai jmecher ca tine sunt fan F16 si fac pariu ca te fac la orice acceleratie, viteza .. :)))))
    2 5
  • Cu asta ai putea spune tot!
    Nu mai e loc de comentarii, o masina nu o iei ca vai ce led-uri are, o cumperi pt fiabilitate si consum si mai nou pt downsizing, ceea ce consta in motoare!
    Felicitari si celor de la Porsche & Audi !
    Ce am mai vazut la DTM, Mercedes Benz C-Klasse domina cursele!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru