BMW este interesat de platforma noului Toyota IQ

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.08.2009
BMW isi doreste un parteneriat cu Toyota. Nemtii vor sa beneficieze de platforma micului IQ pentru dezvoltarea unui mostenitor al modelului Isetta.

Dupa ce Aston Martin s-a aratat interesat de platforma actualului Toyota IQ pentru viitorul micro-car Cygnet, un alt mare constructor mondial se pare ca urmareste incheierea unei colaborari cu Toyota.

Este vorba despre grupul BMW, care isi doreste viitoarea platforma a modelului IQ pentru a dezvolta propriul model urban capabil sa rivalizeze cu Smart Fortwo. Intentiile bavarezilor sunt confirmate si de zvonurile potrivit carora nemtii vor lansa un micro-car electric, botezat Isetta, dupa celebrul model de la mijlocul anilor 50.

In schimbul noii tehnologii, Toyota ar urma sa primeasca la randul sau platforma MINI, populara dupa ce BMW a decis sa extinda gama de modele derivate. Cele mai recente exemple sunt conceptele Coupe si Speedster, care urmeaza sa debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt si mai apoi pe piata, daca primesc unda verde.

via | Autocar

Comentarii (3)

  • Fraieri sa fie sa le-o dea.
    5 1
  • AndreiRN
    Pragmatism
    Daca nu esti instare sa-i copiezi pe Japonezi atunci cumperi de la ei si pui tabla proprie.
    2 0
  • URATA SI TOYOTA IQ SI BMW-UL DE PE IMAGINE SI SMART
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru