BMW face un recall pentru X5 M in SUA

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.04.2010
BMW va face un recall de 735 unitati X5 M pe piata din Statele Unite ale Americii deoarece becurile de pozitie laterale nu sunt alimentate cu energie electrica si nu respecta normele americane in acest sens.

Esential

735 de unitati BMW X5 M sunt afectate de acest recall.

Americanii de la NHTSA i-au somat pe cei de la BMW sa efectueze un recall pentru X5 M pe piata din Statele Unite ale Americii. Aceasta rechemare in service afecteaza circa 735 de unitati BMW X5 M vandute pe piata americana, care au fost produse intre 1 iulie 2009 si 25 ianuarie 2010. Modelele in cauza nu respecta normele americane in privinta iluminarii si a dispozitivelor reflectorizante. Recall-ul acesta nu afecteaza modelele vandute pe piata din Europa, deoarece acestea nu au nevoie de luminile respective, aici fiind vorba de lumini de pozitie montate pe profilul vehiculului.

Pe scurt, lampile de pozitie folosite in Statele Unite ale Americii- amplasate pe marginile barei de protectie fata a lui X5 M nu sunt alimentate cu energie electrica. In timp ce pe piata din Europa acest lucru nu reprezinta o problema, deoarece acest tip de lampi de pozitie este nenecesar pe Batranul Continent, americanii i-au somat pe cei de la BMW sa rezolve aceasta problema. Becurile de pozitie respective nu sunt alimentate cu energie electrica deoarece nu exista niciun cablu care sa duca la acestea.

Cei de la BMW vor informa clientii afectati de recall printr-o scrisoare in care vor fi rugati sa vina la cel mai apropiat dealer pentru remedierea problemei. Aceasta problema a lui X5 M nu afecteaza in niciun fel siguranta soferilor sau pasagerilor din modelul respectiv, deoarece semnalizatoarele de directie si luminile de pozitie functioneaza fara niciun fel de problema.

Practic, discutam de o inconcordanta a unui model construit de un producator european de automobile care este importat pe piata din Statele Unite ale Americii, unde normele privind poluarea, emisiile fonice si iluminarea si semnalizarea unui vehicul sunt diferite. La fel ca oricare alt recall, reparatiile vor fi efectuate gratuit, dealerii BMW urmand sa suporte costurile aferente.

Via | BMWBlog

Comentarii (11)

  • Bentley
    USA...
    Americanii strica toate masinile cu normele lor... Numai vezi cate o masina...masina...si cu beculete galbene pe lateral...
    9 0
  • p-george
    Ce liniste
    Unde s acum toti fanaticii bmw sa sara in sus pe legislatia americana...fac si eu acum ca reddog si alti specialisti...E gata cu bmw..faliment scrie pe ei...
    7 11
  • icsulescu
    bmw
    nu mai sunt ce-au fost odata... dupa toyota, acum si bmw...
    2 10
  • PT icsulescu
    HA HA HA HA
    BAi frate tu si cu p-george sariti in sus de parca ar avea o problema majora. O nimica toata , cititi dracu tot articolul inainte si vedeti ca sunteti prosti .
    7 2
  • p-george
    @anonimul
    Eram ironic...dar bibilica ta nu sesizeaza subtilitatile. (vezi articolul recall pt panamera ca sa intelegi la ce ma rafer)
    5 3
  • reddog
    @p-george
    Baietel esti pilaf,unde dracu am spus eu despre falimentul grupului VW? Si fata de problemele grupului VAG asta este o nimica.
    3 5
  • @-george
    Way baistrucule , tu esti debil sau te faci ?
    Nu ai inteles despre ce merge vorba ?
    Nu merge vorba de defectiune tehnica ci merge vorba ca BMW a pus semnalizatoare care reflecta lumina si nu o emit pe timp de noapte.
    M-am convins inca odata ca esti vai de tine.
    5 3
  • andr3i
    BMW
    bine k nu i-au obligat pe cei de la BMW sa faca recall k nu le corespunde presiunea in nu stiu ce pneu.
    3 1
  • p-george
    @sukaBMW
    Tu chiar nu ai ce face decat sa ma cauti pe forum sa ma contrazici? Ti am mai zis esti prea incult sa pricepi o ironie sau sa vb despre masini.
    Dute si canta la alta masa.
    3 3
  • Recall-urile astea vor intra in banal in curand si toata campania nu va mai fi discreditanta ci oamenii se vor obisnui cu realitatea. Pana atunci o sa mai vedem ceva turbulente.

    Cu recall-urile in curand va fi la fel ca si cu dosarele de la CNSAS - putin circ dupa care se va discredita si tara in banal totul.
    0 0
  • @p-george
    Eu ma stradui de vreo cateva zile sa-ti demonstrez ca esti prost ca cizma , si nu-mi reuseste.
    Azi am aflat motivul pentru care nu-mi reuseste mie sa-ti demonstrez ca degeaba traiesti pe acest pamant.
    Stii de ce ?
    Pentru ca un prost niciodata nu o sa recunoasca ca e prost.
    In bot ti-as da numai cu talpa ca sa nu-mi murdaresc pantofii.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru