BMW: "Gama sportivă M va avea modele hibride și full-electrice. Dar e nevoie de timp pentru asta"

de Mircea Meşter
Joi, 12.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorului diviziei M confirmă faptul că cele mai sportive mașini din gama BMW vor beneficia în viitor de versiuni pur electrice. Nu știm însă orizontul de timp, iar primul pas va fi hibridizarea.

Deși constructorii dedicați exclusiv modelelor electrice încearcă să-și impună mașinile pe piață mizând pe cifre fabuloase ale accelerației 0-100 km/h (vezi cazul Tesla sau, mai recent, Faraday Future), mărcile de tradiție care au în gamă divizii sportive nu se grăbesc să apeleze la motoare electrice pentru a-și apăra pozițiile.

Acest lucru se întâmplă în primul rând pentru că o mașină sport înseamnă mult mai mult decât un sprint 0-100 km/h. În plus, există probleme reale în încercarea de adaptare a modelelor sportive la un raport masă/putere diferit în contextul în care pachetul de baterii al unei mașini electrice "trage" la cântar.

"Evident, un BMW M electric va veni la un moment dat în viitor, însă nu întrebarea care se pune cu adevărat este când se va întâmpla acest lucru. Încă avem o problemă cu raportul masă/putere atunci când vine vorba de electrificare, chestiune care îngreunează adaptarea conceptului la filosofia mecanică a unei mașini sportive", a declarat Frank Van Meel, directorul diviziei M, într-un interviu acordat recent britanicilor de la AutoExpress.

Conform oficialului german, primul pas pe care-l va face divizia M a celor de la BMW înspre electrificare va fi hibridizarea modelelor deja cunoscute.

"Funcția Start-Stop este deja disponibilă pe modelele noastre, iar următorul pas este electrificarea parțială. La un moment dat în viitor vor exista și M-uri pur electrice, dar e nevoie de timp pentru asta", confirmă oficialul german.

via AutoExpress

Comentarii (1)

  • Cam tarziu, concurenta a abordat hibridul pe sport de ceva vreme....
    6 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru