BMW Group l-a angajat pe fostul director tehnic al mărcii Ferrari

de Sebastian Toma
Miercuri, 08.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul tehnic al mărcii Ferrari a părăsit compania în luna septembrie, iar BMW Group a confirmat astăzi că Roberto Fedeli va lucra pentru ei începând cu luna noiembrie.

Esential 26 de ani a lucrat Roberto Fedeli în cadrul mărcii Ferrari.
Roberto Fedeli , fostul director tehnic al mărcii Ferrari, a fost angajat de BMW Group, titrează Automotive News. Informaţia a fost publicată de reprezentanţii mărcii germane, care au specificat că Fedeli va începe lucrul în noiembrie, dar nu au dezvăluit noul său rol în cadrul corporaţiei germane. La polul opus, purtătorul de cuvânt al mărcii Ferrari a confirmat faptul că Roberto Fedeli a părăsit constructorul din Maranello în data de 13 septembrie şi că demisia sa nu este legată de plecarea lui Luca di Montezemolo de la compania italiană, deoarece Fedeli îşi anunţase demisia înainte ca şeful mărcii să decidă că va părăsi Scuderia.

Luca di Montezemolo a părăsit Ferrari, dar trasează viitorul companiei: fără SUV-uri şi un singur Ferrari american

Sursele citate de Automotive News din cadrul mărcii BMW se aşteaptă ca Roberto Fedeli să ocupe o funcţie în cadrul diviziei de performanţă M sau în cadrul Rolls-Royce. Cea mai recentă creaţie Ferrari construită sub conducerea lui Fedeli este hipercarul LaFerrari, cea mai rapidă maşină de stradă fabricată vreodată de producătorul italian.

Toate modelele Ferrari lansate între 2007 şi 2014 au fost realizate sub conducerea acestui director tehnic. Fedeli lucra la Ferrari din 1988 şi a fost înlocuit de Michael Lieters, chief technological officer al mărcii, care a venit în ianuarie de la Porsche. Înlocuitorul lui Fedeli a ocupat mai multe roluri în cadrul companiei germane, printre care şi cel de manager de proiect pentru Cayenne.

Contrar aşteptărilor, Roberto Fedeli nu a părăsit Ferrari după Luca di Montezemolo, ci înaintea acestuia.

POVEŞTI AUTO: Luca Cordero di Montezemolo, regele neîncoronat al maşinilor italiene

Urmareste Automarket
Cei de la BMW au lansat în acest an primul lor model cu tracţiune faţă şi se pregătesc să dezvolte o gamă întreagă de modele care să folosească această soluţie în favoarea configuraţiei cu tracţiune spate.
În tot acest timp, divizia M de la BMW lucrează la modele din ce în ce mai performante, pe când Rolls-Royce trebuie să soluţioneze problema emisiilor livrate de motorizările sale aspirate de cilindree mare fără a tăia din rafinamentul acelor unităţi. Indiferent de rolul pe care îl va primit Fedeli în cadrul concernului BMW, acesta se poate aştepta la noi provocări faţă de experienţa actuală, deoarece marca germană lucrează la altă scară faţă de Ferrari şi cu bugete şi aşteptări total diferite.

FEATURE: BMW M - 40 de ani de istorie

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (3)

  • Normal ar fi ca acest domn Fedeli sa preia rolu de director sef in cadrul diviziei M.....
    nu de alta da divizia M ar avea mare nevoie de o minte mai luninata.....poate cu experienta acestui mare domn poate poate vom vedea un supercar cu sigla BMW pe capota in urmatori ani:p
    10 3
  • Pai nu prea poate , ca l-au luat si pe celebrul domn Franciscus Van Meel "quattro" de la Audi , tot pentru divizionara M .

    Lucrurile se pare ca merg inspre bine la BMW iar cei care s-au pensionat (si le multumim pentru modelele exceptionale si evolutia corecta) vor fi inlocuiti cu oameni cheie si cel mai important care au viziune si inca sunt tineri (45-48) !!! Bravo BMW
    9 1
  • qwerty
    Vor sa scoata DasBMW
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru