BMW i3 se vinde ca pâinea caldă. Electrica este cel mai popular model BMW în Norvegia

de Bogdan Mirică
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat o serie de statistici ale actualului i3. Modelul german electric este extrem de iubit în Norvegia, este al treilea cel mai vândut în SUA și are prețuri chiar și pentru România.

Primul model al gamei i, noul BMW i3 a dovedit că poate aduce clienți noi în showroom-urile BMW, căutate până acum doar de cei care își doreau un model performant din segmentul premium.

Noul i3 a deschis orizonturi noi pentru BMW. Așa se face că 80% dintre clienții lui i3 sunt complet noi pentru brand la nivel internațional. Pe piața din Germania, acolo unde BMW are un capital de imagine indestructibil, una din patru mașini electrice vândute este un i3. La nivel internațional, proporția nu mai este la fel de bună: una din zece mașini electrice este un i3.

În ciuda primirii foarte bune în țara mamă, cea mai importantă piață pentru BMW i3 rămâne cea din Statele Unite, unde a fost al treilea cel mai vânut model electric. În Europa, Norvegia scrie din nou recorduri la capitolul modele cu zero emisii. Iar BMW i3 demonstrează că este mai popular decât orice al model din gama constructorului bavarez.

Esential 37.076 de euro costă BMW i3 pe piața din România.
În prezent, BMW i3 se vinde în 49 de țări.
Începând din această lună, lor li se adaugă și România, unde au fost deja publicate prețurile, atât ale micului model, cât și ale fratelui mai mare, BMW i8.

BMW i3 şi BMW i8 pot fi cumpărate de azi în România

”Anul trecut am făcut aproximativ 600 de livrări. Anul acesta ar trebui să ne apropiem de pragul de 1000 de mașini. Cererea este mare și depășește ritmul producției. Electrificarea este un maraton”, a declarat Serge Naudin, președintele executiv BMW Franța.

via autoinfos

Comentarii (5)

  • Daca nu era electric nu se vindea ! Norvegienii tin mult la mediu si la masinile electrice. Bvo lor. Sunt oameni normali si cu bun simt. Stiu sa traiasca bine ! La noi hai cu X5-ul pe motorina !! Ala e baza tata :))
    11 0
  • Sunt cam ipocriti norvegienii astia pentru ca pe de o parte o ard sus si tare cu electricele si hibridele si blameaza masinile cu motoare conventionale dar pe de alta parte sunt in top 10 exportatori de produse petroliere din lume.
    60% din exporturile Norvegiei sunt date de petrol si gaze lichefiate.
    Curat ecologie n-am ce zice.
    5 4
  • @Illici02 "prost e ala care da, nu ala care cere"
    7 0
  • @Iilici02

    tin sa te contrazic...ei vand energie. Nu e treaba lor ca produsul exportat ajunge sa polueze. Ar fi o conditionare iesita din comun. Da' poate, mai stii, cei care cumpara de la norvegieni nu au voie sa faca din petrolul lor decat pungi de Lidl si hidrogen pentru Mirai.

    Acuma tu stii ca problema Norvegiei e ceva mai complexa. Practic tara asta s-a ridicat pe combustibilii fosili. Dar cine n-ar fi facut-o? Acum, incearca o diversificare dar de multe ori guvernul se loveste de o miscare ecologista interna extrem de puternica.

    Sa nu ridicam, deci, piatra. Dpmdv este una dintre tarile cele mai rezonabile.
    9 0
  • norvegianii au facilitati foarte mari pt electrice, plus ca incarca gratis in parcarile dotate..
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru