BMW i3 va primi încă un update pentru baterie: autonomia ar putea crește cu peste 25%

de Daniel Popescu
Joi, 21.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW i3 va primi începând din 2018 o baterie de capacitate crescută care ar putea oferi o autonomie cu peste 25% mai mare decât cea din prezent, care ajunge la 300 de kilometri conform standardului NEDC.

La sfârșitul lunii august, mașina electrică BMW i3 a primit un facelift și o versiune sportivă i3s cu un motor mai puternic, însă noutățile au lipsit când a venit vorba despre acumulatorul de 33 kWh.

În mod oficial, BMW exprimă capacitatea acestuia în 94 Ah și oferă o autonomie de circa 300 de kilometri conform standardului NEDC. Iată însă că anul 2018 va aduce un update binevenit la acest capitol.

Potrivit publicației BMW Blog, constructorul german va echipa i3 cu un acumulator de 120 Ah. În cazul în care masa și voltajul bateriei vor rămâne similare cu cele din prezent, înseamnă că noul acumulator va avea circa 42.5 kWh, ceea ce reprezintă o creștere potențială cu circa 25% a autonomiei. Acesta ar urma să devină al doilea update la baterie pentru BMW i3, după cel primit anul trecut care a condus la creșterea autonomiei inițiale de 190 de kilometri cu circa 50%.

Din punct de vedere tehnic nu vor exista însă și alte modificări. Astfel, vorbim despre același motor de 170 de cai putere și 250 de Nm, capabil să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 7.3 secunde, în timp ce viteza maximă este de 150 de Km/h.

Versiunea sportivă i3s iese în evidență prin motorul electric de 184 de cai și un cuplu motor de 270 Nm.

Plusul de putere oferă posibilitatea de a ajunge de la 0 la 100 de km/h în doar 6.9 secunde și de a atinge o viteză maximă de 160 de km/h.

Via BMW Blog

Comentarii (1)

  • cat de usor e acest acumulator de are doar 120ah?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru