BMW i3S: germanii pregătesc o versiune hot hatch de performanță pentru faceliftul modelului electric

de Daniel Popescu
Luni, 20.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va introduce o versiune de performanță a modelului electric i3 în toamna acestui an, atunci când va fi lansat și faceliftul actualei generații.

BMW i3 beneficiază în prezent de o versiune electrică cu autonomie oficială de circa 300 de kilometri, dar și de o variantă range extender care include un mic motor pe benzină.

Din toamna acestui an, gama va fi extinsă și cu o versiune hot hatch de performanță, potrivit unor surse citate de publicația Autocar. Cel mai probabil, nouă versiune va fi cunoscută sub numele de BMW i3S și va oferi un timp de accelerație de la 0 la 100 km/h mai scurt decât cele 7.3 secunde ale modelului actual, iar din punct de vedere estetic modelul va avea un caracter mai sportiv.

Urmareste Automarket
Pentru moment, oficialii BMW nu au confirmat în mod public aceasta lansare, care va sosi simultan cu faceliftul pregătit pentru versiunea de bază cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.
De altfel, nici faceliftul nu va beneficia de schimbări radicale, iar printre puținele modificări așteptate sunt cele referitoare la designul blocurilor optice față și a barelor de protecție.

Pe de altă parte, BMW i3 facelift va prelua o serie de elemente stilistice de la sportivă BMW i8, în special în privința secțiunii de jos a părții din spate. De asemenea, sistemul de infotainment din interior va fi ușor îmbunătățit.

Nu se cunosc detalii nici despre performanțele motorului electric sau capacitatea acumulatorului, însă este posibil ca ambele componente să fie ușor îmbunătățite. În schimb, știm că modelul va fi disponibil într-o varietate mai mare de culori decât cea actuală.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Cand te gandesti ca Bolt-ul are autonomie 500 km in ciclul european (vs. 300 km la i3) si 0-100 km/h in 6.5 sec...la cateva mii de euro in minus, parca ar trebui ca BMW ca o marca premium sa ofere totosi mai mult si sa mearga mai spre performantele unui brand ca Tesla.
    6 2
  • @Andy

    Asa este, dar in randul marcilor premium, Bmw este singura care are un model electric pe piata de cativa ani, model construit de la zero, nu gen Mercedes clasa B electric sau Audi A3. Toata lumea anunta o avalansa de modele electrice, dar niciun constructor premium nu are in gama o electrica, asta si pentru faptul ca n-au fost presati de situatie.
    5 2
  • Poate fi si versiune hot hatch de neperformanta?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru