Salonul Auto de la Frankfurt 2017

BMW i5, dezvăluit într-un clip oficial: versiunea de serie va avea o autonomie de până la 700 de kilometri

Publicat Vineri, 08.09.2017
de Daniel Popescu
Comenteaza 3
BMW i5, dezvăluit într-un clip oficial: versiunea de serie va avea o autonomie de până la 700 de kilometri - Poza 1
Un concept electric care va prelua numele BMW i5 în versiunea de serie a fost dezvăluit de constructorul german într-un clip oficial, cu numai câteva zile înainte de prezentarea oficială.

BMW a anunțat joi seară o serie de planuri ambițioase care vizează extinderea gamei de modele electrice la 12 până în 2025. Printre altele, constructorul german a confirmat că, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt de săptămâna viitoare, va lansa un concept care va fi poziționat între BMW i3 și BMW i8.

Oficialii mărcii au refuzat să ofere alte detalii, însă conceptul apare într-un clip video lansat de BMW la scurt timp după eveniment în care promovează serviciile de mobilitate.

Designul are numeroase elemente împrumutate de la BMW i3 și i8 și include o grilă lată flancată de o parte și de alta de blocuri optice, precum și linii aerodinamice care în mod tradițional nu sunt întâlnite în cazul sedanurilor sau al hatchback-urilor. Plafonul, marginile geamurilor și oglinzile sunt vopsite în negru pentru a oferi un contrast superior comparativ cu culoarea deschisă a caroseriei.

Toate informațiile indică faptul că, în versiune de serie, noul concept va purta numele BMW i5, urmând să devină al treilea model electric din gama i la lansarea programată pentru 2021.

Oficialii BMW au confirmat deja că acesta va beneficia de o autonomie cuprinsă între 500 și 700 de kilometri datorită îmbunatățirii tehnologiei folosite pentru baterii.

Prezentarea oficială este așteptată la Salonul Auto de la Frankfurt de la începutul săptămânii viitoare, acolo unde vom mai vedea o versiune electrică a lui BMW X3 pentru 2020, un concept electric marca Mini, dar și noul BMW X7, despre care vom afla primele detalii oficiale chiar astăzi.

Via Carscoops


Comentarii (3)

  • Conceptul arata foarte bine. Ma indoiesc insa ca masina de serie va costa mai putin de 35.000-40.000 Euro....BMW, MERCEDES BENZ si AUDI trebuie sa se bata in curand atat cu TESLA cat si cu ceilati producatori care vor sa aduca inovatie la preturi rezonabile....23-25.000 Euro...Iar noi, cumparatorii, vrem electrice: 1) sigure; 2) cu autonomie cat mai mare; 3) A.C. si navigatie si 4) cat mai curand masinile & statiile de incarcare...
    6 0
  • @Ace cred ca vrei sa zici cel putin 45.000 de euro pret de start. i3 incepe de la 37.500.

    La noi ne facem iluzii inutile cu electricele: nu exista infrastructura, majoritatea populatie sta la bloc iar veniturile sunt mici.

    Si la capitolul electrificarea auto vom ramane in urma cu zeci de ani fata de lumea civilizata...
    3 0
  • Edikkk
    Ideea este ca germanii au bani multi (salarii si venituri in general mari)
    astfel incat 25.000 euro pentru ei nu este foarte foarte mult

    Cei care trebuie sa faca primul pas in Uniunea Europeana, sau macar in zona euro, sunt ei - Germania, Franta, Italia.

    Germania si Franta au si multe centrale nucleare deci energie electrica au, sunt si multe investitii in zona de eoliana si solara, Italia sa spunem ca nu au energie nucleara (dealtfel si importa multa energie electrica de la vecini !)

    700km autonomie cu o posibila incarcare de 80% in 20-30 de minute ar fi un start foarte bun in Europa, daca aceste intentii vor deveni si realitate

    si vor rezolva carentele masinilor electrice (pretul, range-ul, timpul de incarcare si statiile de incarcare disponibile)

    Daca pretul poate fi acoperit de marcile mai scumpe (precum BMW) si de tarile mai bogate, si daca range-ul este rezolvat, timpul de incarcare rezolvat
    statiile de incarcare vor apare fara doar si poate, pentru ca orice cerere va fi repede acoperita de cei care doresc sa faca profit pe aceasta zona !

    sa vedem aceste vorbe cat de repede se vor materializa
    ca in ultimele decenii de la germani am auzit doar vorbe si fapte mai putin

    PS: de exemplu Mercedes, VW au in plan, daca nu si chiar deja produc baterii si masini electrice IN CHINA dar in Europa nimic, stau cuminti de parca nimic nu se schimba in lumea asta !!!
    Uimitor ! (situatia de azi)

    Culmea este ca in Germania cea mai electrica firma producatoare era ... Opel americana... si acum franceza... de origine si nu germani "pur sange" !

    Rusinos.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru