BMW i8, un succes enorm pe piaţa britanică. Listele de aşteptare depăşesc 10 luni

de Mircea Meșter
Joi, 14.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deşi preţul său poate părea unul prohibitiv, hibridul sportiv BMW i8 a fermecat pasionaţii acestui tip de maşini din Marea Britanie, care îngroaşă listele de aşteptare ajunse astăzi la 10 luni.

Esential 126.000 de euro este preţul unui BMW i8 în Germania.
4.4 secunde este timpul de care are nevoie BMW i8 pentru 0-100 km/h.
Deşi BMW i8 este cel mai scump model din gama BMW, modelul sportiv hibrid al mărcii din Munchen reuşeşte să adune clienţii cu bani fără mari probleme. În Marea britanie, una dintre cele mai importante pieţe pentru acest tip de maşini, lista de aşteptare pentru noul BMW i8 a depăşit deja 10 luni, în ciudat faptului că preţul său de pornire este de 100.000 de lire sterline.

Conform oficialilor BMW din Marea Britanie, englezii nu se sperie deloc de eticheta destul de grea a modelului german şi, fascinaţi de performanţele şi look-ul SF al lui i8, îl comandă în detrimentul unor modele clasice pe benzină. "i8 este cel mai mare succes al mărcii de când lucrez pentru BMW", declară pentru The Telegraph unul dintre responsabilii de vânzări ai BMW Park Lane din Londra, cel mai mare dealer din Marea Britanie al acestei mărci.

Nu mai puţin de 170 de clienţi ai acestui dealership şi-au comandat deja un BMW i8.

Vă reamintim faptul că BMW i8 utilizează un sistem de propulsie format dintr-un motor turbo pe benzină de 1.5 litri şi trei cilindri plus un motor electric de 96 de kW, cifre care-i permit modelului german să atingă 0-100 km/h în 4.4 secunde. Puterea maximă cumulată este de 362 de cai putere, iar în mod full-electric BMW i8 poate parcurge o distanţă de până la 35 de kilometri.

Comentarii (2)

  • Asta spune multe despre nivelul de trai din U.K.
    12 0
  • la ei sunt taxe mari si cei cu masini hibride beneficiaza de reduceri mari si pot intra in centrul londrei fara sa plateasca taxe, sincer la hibrizi, i3 arata cel mai bine. Nu poti compara cu tesla-full electric sau vre-un lexus hibrid...

    totusi nu cred ca cei care isi cumpara o astfel de masina ar fi interesati de o reducere a taxelor...
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru