BMW ia în calcul închiderea fabricilor din Marea Britanie din cauza Brexit: “Nu vom putea să continuăm producția dacă furnizorii vor fi afectați”

de Paul Cosma
Marti, 26.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ia în calcul închiderea fabricilor sale din Marea Britanie în care sunt produse mașinile Mini și Rolls Royce dacă Brexitul va afecta lanțul de furnizori, potrivit unui oficial al companiei.

Actualizare marți, ora 18:00:

Ian Robertson, directorul executiv al BMW din Marea Britanie, susține că declarațiile făcute de managerul vamal Stephan Fereismuth au fost scoase din context.

Întrebat dacă BMW ia în considerare mutarea producției în afara Marii Britanii, el a replicat: "Nu. Suntem devotați operațiunilor noastre din Marea Britanie și forței noastră de muncă".

Pe de altă parte, agenția de presă Reuters notează că BMW a mărit în ultimii ani producția la uzina de asamblare pentru modele MINI pe care o deține în Olanda în parteneriat cu producătorul VDL Nedcar. Producția a crescut de la 89.000 de unități în 2016 la 170.000 de unități în 2017, în timp ce numărul angajaților a crescut de la 1.450 în 2014 la 7.200 în prezent. "Cifrele de la VDL Nedcar nu au nicio legătură cu discuțiile legate de Brexit", spun însă oficialii BMW. 

Știrea inițială:

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană i-a pus în gardă pe producătorii auto cu activitate în Regatul Unit, care trebuie să analizeze și să reacționeze repede în cazul în care Brexitul se va produce într-un final.

Spre exemplu, BMW se gândește să închidă fabricile unde sunt produse modelele Mini și Rolls-Royce, dacă furnizorii săi vor fi afectați în urma Brexitului.

“Am spus întotdeauna că putem face tot ce este mai bine și să pregătim totul, dar dacă, la sfârșitul zilei, lanțul de furnizori se va opri la graniță, atunci nu vom mai putea fabrica produsele noastre în Marea Britanie,” a declarat Stephan Fereismuth, manager vamal pentru BMW, într-un interviu acordat Financial Times.

Aproape 60% din cele 378.000 de mașini Mini produse anul trecut de BMW au fost realizate în fabrica din Oxford.

Potrivit oficialului BMW, compania dorește să păstreze fabricile britanice deschise, dar orice întrerupere a importurilor de componente va crește costurile, iar pierderile vor apărea în timpul de producție a mașinilor.

Via Automotive News

 

Comentarii (4)

  • someone
    mini deja se fabrica in alte tari, dar RR afara din anglia? cred ca englezii se vor cam zgaria pe ochi.
    am auzit a si aibus se gandeste la o asemenea manevra, si multi altii vor urma
    4 1
  • "dacă Brexitul va afecta lanțul de furnizori", deci presiune pe legislativ pentru a nu se percepe taxe vamale (regim preferential, exact ca dacia inainte de fi inclusi in comunitate)
    4 2
  • Arogantul
    au vrut brexit au brexit, acum toate proastele care au votat pro brexit sa isi asume alegerea
    15 1
  • Să vină cu asamblarea Rolls la noi, pentru transportul masinilor la clienți nu este mare grabă, că la câteva mii de bucăți pe an, nu-ți trebuie infrastructură avansată. Cum ar fi Rolls Royce " Made in Romania" ?
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru