BMW: "Înainte să extindem gama i, analizăm rezultatele de vânzări"

de Sebastian Toma
Marti, 28.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Harald Krueger, şeful departamentului de producţie de la BMW, spune că extinderea gamei i nu va avea loc până la finalizarea analizei rezultatelor de vânzări ale primelor două modele din acest portofoliu.

Esential 11 mii de comenzi pentru noul i3 au înregistrat cei de la BMW.
BMW nu pregăteşte o extindere iminentă a gamei i, anunţă Harald Krueger, şeful departamentului de producţie al companiei bavareze, titrează Automotive News. Compania germană va demara o analiză a vânzărilor de vehicule electrice pentru a putea să evalueze succesul acestei categorii de produse înainte de a discuta de o potenţială extindere a gamei. Până acum, cei de la BMW se declară surprinşi de numărul de comenzi primite pentru i3, acesta înregistrând peste 11.000 de comenzi la nivel global. Întrebările privind extinderea gamei i de la BMW sunt legitime, din moment ce nemţii au înregistrat deja toate denumirile alfanumerice cu i urmate de cifră până la i9.

BMW i3 este un vehicul fascinant, care marchează un nou capitol pentru marca din Munchen.

Pe lângă faptul că este primul vehicul electric de serie de la BMW, i3 este şi primul automobil de producţie care foloseşte o caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

Pentru a garanta capacitatea de producţie necesară în cazul acestui material special, BMW a semnat în trecut un parteneriat cu SGL Carbon, un furnizor specializat din SUA. Cota de producţie zilnică a lui BMW i3 este încă un mister, reprezentanţii BMW evitând să furnizeze cifre în acest sens. În orice caz, gama i este un experiment marca BMW, pe care nemţii ar putea să-l extindă pe mai multe pieţe, în măsura în care consideră că acesta ar putea avea succes şi în alte ţări.

În primăvară, gama i de la BMW se va lărgi, odată cu adăugarea supercarului hibrid i8, expus şi el în toamnă la Salonul de la Frankfurt. În trecut, Roland Kowalski, responsabilul BMW i3, spunea că gama va include modele numerotate de la i1 la i9 şi aproape fiecare nişă va fi acoperită, cu excepţia SUV-urilor. Explicaţia vine sub forma destinaţiei vehiculelor din cadrul Project i, acestea având o filozofie concentrată pe mediul urban, unde sunt necesare modele care au dimensiuni mai reduse şi care pot fi manevrate cu uşurinţă în spaţii înguste.

BMW i8 - imagini şi informaţii oficiale

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Mi se pare un lucru excelent, sa avem cat mai multe masini electrice. Adica avem ce alege, iar aici trebuie sa recunosc ca Jaguar a ramas in urma. Bravo BMW, succese in continuare !

    Sa auzim numai de bine !
    8 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru