BMW: "Încercăm să găsim o motivaţie suficientă pentru Z4 M"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 28.10.2011
BMW încă se gândeşte la o versiune de performanţă a actualului Z4. Dacă proiectul se dovedeşte viabil, Z4 M ar putea primi undă verde pentru producţie.

Esential

28.000 de Nm/grad este rigiditatea torsională a actualului BMW X5.
23.000 de Nm/grad era rigiditatea torsională a celebrului BMW M3 E30.

În condiţiile în care Mercedes nu are probleme în a dezvolta viitorul SLK55 AMG, e de datoria BMW să încerce să revină pe segmentul roadsterelor de performanţă, deşi a declarat în trecut că nu este interesat de această nişă. Oficialii BMW au început să regândească posibilitatea de a vedea un urmaş pentru aclamatul Z4 M.

"Sunt zile în care este dureros să nu avem o propunere pentru acest segment, însă maşina nu era viabilă din punct de vedere financiar în momentul în care a fost luată decizia. Încercăm, în prezent, să rezolvăm problemele de cost şi să dăm sens unui asemenea model, însă există multe piedici", a declarat Albert Biermann, director de dezvoltare în cadrul BMW.

Poziţia oficialului german confirmă interesul companiei bavareze pentru dezvoltarea unui nou membru al familiei M. Până când consiliul de conducere va aproba ideea unui Z4 M, divizia de performanţă rămâne convinsă de succesul unor modele mai atipice filosofiei sale de brand: X5 M şi X6 M.

"În prezent nu avem o competiţie puternică în segment, iar maşinile aduc un profit bun, chiar şi într-o perioadă economică tulbure.

Ambele sunt extrem de competitive. Rigiditatea torsională a actualului X5 este de 28.000 Nm/grad, cu mult peste ceea ce oferea vechiul M3 E30, adică 23.000 Nm/grad", a ţinut să precizeze Biermann. 

via | insideline

Comentarii (6)

  • Alex Radoi
    "Încercăm să găsim o motivaţie suficientă pentru Z4 M"
    SLK 55 AMG si TT-RS nu reprezinta o motivatie suficienta? Plus ca mai apare si boxter R, iar Lotus are deja Evora S cu ai sau 350cp. Si poate ar mai fi...
    12 2
  • Alex Radoi
    ...inca ceva:
    Daca va aparea (si probabil ca va aparea) o sa aiba motorul de pe Seria 1 M, asta e clar, la fel cum TT-RS imparte motorizarea cu RS3. ;)
    5 2
  • Johnson23ESPERANZA
    answer
    A lot of specialists say that business loans help a lot of people to live the way they want, because they are able to feel free to buy needed things. Moreover, banks give term loan for different persons.
    1 3
  • @alex radoi........
    motoru de pe 1M nu se poate gasi pe o varianta M a lui Z4 pt. simplu fapt ca acest motor este deja disponibil pe roadster.......35is iti spune ceva??
    8 0
  • octav_bmw
    La fel cum a zis si tzenu_bmw au motorul 35is de 340cp care este la nivelul concurentei deci nu prea vad ce rost ar avea un M pentru acest model. Eu zic ca un pachet M pentru exterior este suficient.
    3 1
  • cel mai frumos roadster ...
    BMW Z4 e o masina de vis , are un design foarte reusit .
    In varianta Z4 M nu cred ca va fi asa de frumos
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru