BMW instalează două stații de încărcare pentru mașini electrice la Băneasa Shopping City: acces gratuit non-stop

de Daniel Popescu
Marti, 12.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW instalează două stații de încărcare cu curent alternativ de maxim 11 kW în parcarea subterană a complexului comercial Băneasa Shopping City. Stațiile pot fi utilizate gratuit non-stop.

BMW România a anunțat marți extinderea proiectului de stații de încărcare pentru mașini electrice în București. Constructorul german instalează încă două stații de încărcare, iar ambele sunt situate în parcarea subterană a complexului comercial Băneasa Shopping City, amplasat pe Șoseaua București - Ploiești nr. 42D.

Ambele stații sunt poziționate pe culoarul dintre cele două ieșiri și utilizează un conector Type 2 de curent alternativ (AC) cu o putere maximă de încărcare de 11 kW. În plus, clienții au acces gratuit non-stop la cele două stații.

Numărul stațiilor de încărcare instalate de BMW România ajunge astfel la 3, după inaugurarea unei stații de 50 kW în curent continuu (DC) care este amplasată în zona de birouri Băneasa Business and Technology Park.

Potrivit unor date furnizate de BMW, de la lansarea din luna iulie, stația de 50 kW a fost utilizată pentru 800 de încărcări, cu o medie de 4-5 încărcări pe zi, și a livrat în total peste 11 MW.

Totuși, 75% dintre încărcări trec de pragul de încărcare de 80% al bateriei.

"În contextul în care automobilele electrice scad puterea de încărcare exponenţial după un nivel de 80% al bateriei, recomandarea noastră este ca utilizatorii să nu staţioneze mai mult de acest nivel, pentru a câştiga timp şi a lăsa disponibilă staţia de încărcare pentru alţi utilizatori", spune Dana Popescu, brand manager pentru divizia BMW i.

La nivel european, BMW face parte din proiectul Next-E realizat în colaborare cu Nissan, benzinăriile Mol și furnizorul de energie electrică E.On care prevede instalarea în România a 40 de stații de mare putere până la sfârșitul anului 2020.

Via BMW România

Comentarii (6)

  • Hai ca incet, incet, cu BMW, Mega, OMV si altii ajungem si noi sa avem o infrastructura pentru electrice in tara. Sa vedem totusi cat duce reteaua si daca firmele de distributie din tara vor tine pasul.
    7 1
  • Suntem prea saraci sa ne permitem o masina electrica!
    7 3
  • Green_Alex - experienţa noastră spune că majoritatea utilizatorilor de electrice încarcă de acasă. Infrastructura publică doar dă mai multe posiblităţi de utilizare. Asta în contextul în care automobilele sunt folosite în special pentru oraş. Oricum, sunt multe investiţii private importante în infrastructura de încărcare. Aceasta creşte natural, o dată cu piaţa.

    LLL - Din perspectiva BMW - BMW i3 este cea mai accesibil automobil. Asta pentru că, deşi preţul de achiziţie este mai mare ca un Seria 1, costurile de utilizare sunt foarte-foarte mici. Undeva la 7 lei per 100 km, dacă încarci de acasă (de ţinut cont că infrastructura publică este în mare parte gratuită), iar costurile de revizii sunt semnificativ mai mici decât un automobil convenţional.
    1 1
  • @Alex.Seremet.BMW
    Ocolesti putin printra jaloane. Persoanele care isi incarca masina acasa, inseamna ca au acea casa pe pamant. Eu stau la bloc, cum sa-mi incarc masina?
    Scenariul tau insa este unul corect, deoarece oamenii care stau la casa au posibilitati financiare crescute, exact publicul caruia se adreseaza BMW.
    Deci lasa-l pe LLL in pace, ca omul are dreptate.
    2 0
  • Edikkk
    pas mic sau nu, este un pas in DIRECTIA CORECTA !

    Electrificarea !!

    bravo BMW !
    2 0
  • @Tibi - nu putem sa trecem dintr-o data la masini electrice pentru toti. "De acasa" inseamna "la casa", dar si blocuri noi, cu parcari prorii. Lucrurile se dezvolta.

    Pe de alta parte, statii de genul celei instalate de noi (dar sunt multe altele in Bucuresti instalate de Renovation sau eMotion), fac viata mult mai usoara pentru utilizatori si costurile de utilizare mult mai mici.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru