BMW îşi face centru de dezvoltare pentru maşini autonome care va avea 2.000 de angajaţi

de Daniel Popescu
Joi, 22.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunţat crearea unui centru de dezvoltare pentru maşini electrice la Munchen în cadrul căruia vor lucra peste 2.000 de angajaţi. Primele teste cu maşini autonome sunt programate în 2017.

BMW este determinată să lanseze în 2021 prima sa maşina autonomă, cunoscută cel puţin pentru moment drept iNext, care va avea propulsie integral electrică. Constructorul german a anunţat anterior că va începe primele teste cu maşini autonome în cursul anului 2017, iar acum a dezvăluit şi modul în care va decurge acest proiect ambiţios.

Compania va crea un campus în localitatea Unterschleissheim din apropiere de Munchen, iar în faza finală a proiectului aici vor lucra peste 2.000 de angajaţi. Pentru moment, BMW are circa 600 de angajaţi care lucrează la dezvoltarea unor tehnologii pentru maşini autonome, însă aceştia îşi desfăşoară munca în mai multe sedii.

Urmareste Automarket
Începând de la jumătatea anului viitor, ei vor începe mutarea la Unterschleissheim, acolo unde va exista şi un centru de testare pentru maşini.
Cu alte cuvinte, programatorii îşi vor putea pune ideile în practică mult mai rapid, ceea ce va accelera procesul de dezvoltare a nilor tehnologii.

"Drumul spre maşini autonome este o oportunitatea pentru producătorii de maşini din Germania. Decizia de a dezvolta şi testa aceste vehicule în Munchen demonstrează cum poate beneficia industria de pe urma acestei schimbări", spune Klaus Fröhlich, responsabil pentru dezvoltare în cadrul Grupului BMW.

Noul proiect de la Unterschleissheim poartă numele Project i 2.0 şi este alcătuit din echipe mici de specialişti care colaborează între ele. Prin noul campus, BMW va continua să dezvolte propriile tehnologii pentru maşini autonome în loc să apeleze la produsele unor companii precum Google.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru