BMW M2 Gran Coupe: germanii pregătesc un rival de 370 de cai putere pentru Mercedes CLA 45 AMG și Audi RS3 Sedan

de Daniel Popescu
Vineri, 02.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va extinde gama Seria 2 cu o versiune Gran Coupe bazată pe un motor turbo cu 6 cilindri de 3.0 litri și 370 de cai putere, care să rivalizeze astfel cu modele precum Mercedes CLA 45 AMG și Audi RS3 Sedan.

BMW și-a propus să-și extindă semnificativ gama de modele în perioada următoare pentru a acoperi cât mai multe segment de piață în încercarea de a reveni pe prima poziție în topul celor mai mari constructori premium până în 2020.

Printre modelele vehiculate se numără încă din urmă cu aproape doi ani și o versiune Gran Coupe pentru Seria 2, iar publicația Autocar a intrat în posesia unor informații atractive despre specificațiile acesteia.

Sursa citată afirmă că noua versiune va prelua de fapt motorul turbo cu 6 cilindri de 3.0 litri și 370 de cai putere disponibil pe M2 Coupe, astfel că modelul va purta numele oficial BMW M2 Gran Coupe. În plus, în standard, modelul va fi echipat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, însă clienții vor putea alege opțional și o cutie de viteze automată cu dublu-ambreiaj cu 7 rapoarte. De asemenea, noul BMW M2 Gran Coupe va fi disponibil doar cu tracțiune spate.

Prin prisma acestor specificații tehnice, este de așteptat ca performanțele lui M2 Gran Coupe să fie foarte apropiate de cele ale lui M2, poate ușor mai modeste ca urmare a faptului că masa va fi, cel mai probabil, ușor mai ridicată.

Pe de altă parte, BMW analizează inclusiv posibilitatea lansării unei versiuni plug-in hybrid, însă lucrurile se pot schimba până la lansarea oficială anticipată pentru finalul acestui deceniu.

Principalii rivali ai lui BMW M2 Gran Coupe vor fi Mercedes CLA 45 AMG și Audi RS3 Sedan.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru