BMW M5 va primi pachetul Competition Package: mai mulți cai putere și îmbunătățiri tehnice

de Daniel Popescu
Luni, 11.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a sugerat că va lansa în viitorul apropiat un pachet Competition Package pentru M5 care va aduce un spor minor de performanță și îmbunătățiri la nivelul anumitor componente.

Noua generație BMW M5 a fost dezvăluită în vara acestui an, însă constructorul german pregătește o versiune și mai puternică. Potrivit mai multor oficiali ai constructorului german, pachetul Competition Package va fi lansat pe M5 "în viitorul nu prea îndepărtat, cel puțin teoretic", astfel că acesta este "mai aproape decât credeți" de lansarea oficială.

"Ideea este să fie mai bun decât predecesorul său și decât competiția. Vrem să ridicăm nivelul", afirma Frank Van Meel, CEO-ul diviziei BMW M.

Lansarea unui pachet de performanță pentru M5 este justificată de cererea mare din partea clienților pentru pachetele similare disponibile pentru M3 și M4. Potrivit oficialilor mărcii, în unele țări ale globului, 80% din vânzările lui M3 și M4 sunt asigurate de versiunile Competition Package. Prin urmare, nu este o surpriză ca BMW vrea să păstreze aceeași rețetă și în cazul lui M5.

Vă reamintim că noua generație BMW M5 este oferită alături de motorizarea V8 biturbo de 4.4 litri.

Aceasta produce 600 de cai putere între 5.600 și 6.700 rpm și 750 Nm între 1.800 și 5.600 rpm. Spre deosebire de vechea generație, cuplul motor a crescut cu 70 Nm.

Consumul mediu mixt anunțat de producător este de 10.5 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 241 de grame per kilometru. Cel mai probabil, BMW M5 Competition Package va câștiga 10-15 cai putere.

Pe M3 și M4, pachetul le oferă clienților jante de 20 de inch cu un design unic și un sistem de evacuare M cu țevi de culoare neagră. Tot la nivel estetic, pachetul Competition include detalii de culoare neagră Individual Shadow la nivelul grilei frontale, a oglinzilor și a conturului suprafeței vitrate.

Via BMWBlog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru