BMW nu glumește cu tehnologia de alimentare cu hidrogen: cum vor arăta stațiile de încărcare în viitor

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Designworks, un studio de design aflat în proprietatea Grupului BMW, a dezvoltat o stație de alimentare cu hidrogen pentru compania petrolieră Shell, care iese în evidență printr-o serie de inovații.

Cei mai mulți constructori mizează puternic pe dezvoltarea mașinilor electrice, mai ales că tehnologiile evoluează într-un ritm rapid, iar numărul stațiilor de încărcare din Europa de Vest este deja destul de mare.

Există însă și constructori care își concentrează atenția și pe mașinile electrice alimentate cu hidrogen, în ciuda faptului că popularitatea acestora nu este încă foarte ridicată. De altfel, una dintre principalele probleme este legată de rețelele de stații de încărcare care în prezent sunt foarte slab dezvoltate.

Designworks, o subsidiară a Grupului BMW, a dezvoltat o stație de alimentare cu hidrogen pentru compania petrolieră Shell, care iese în evidență printr-o serie de inovații.

Astfel, stația de încărcare Oasis are forma literei I, de coloană, în detrimentul formelor literelor H sau L utilizate până în prezent și care au ca inspirație stațiile tradiționale pentru carburanți. Stația este dotată cu un ecran touch, iar duza de alimentare beneficiază de asemenea de un mecanism de ridicare și montare intuitiv.

În plus, și duza include un ecran care oferă un ghid pas cu pas pentru utilizarea stației de alimentare.

Pentru moment, Oasis este doar un exercițiu de design, însă nu este exclus ca acesta să fie transpus cândva în realitate, în funcție de succesul pe care îl vor avea mașinile alimentate cu hidrogen în viitor.

De asemenea, interesul manifestat pentru acest proiect de o companie specializată în produse petroliere demonstrează că și giganții din aceasta industrie sunt conștienți de schimbările majore prin care va trece industria auto în următoarele decenii. 

Via Moniteur Automobile

Comentarii (3)

  • ...cand am spus ca totusi H e viitorul, majoritatea mi-ati dat manute rosii
    10 1
  • Iar eu sunt convins în continuare că încă nu e timpul hidrogenului în industria auto.
    2 3
  • Sa privim si din perspectiva companiilor petroliere: au bani, au retele extinse si nu castiga nimic de pe urma electricelor pentru ca orice vestic are priza de 400v~25A in garaj. Acum ar trebui sa-si reconfigureze busines-ul pe un teren necunoscut (la fel de plin de jmecheri) sau sa orienteze industria auto spre o tehnologie dependenta de ei.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru