BMW nu va construi o versiune M a lui X4

de Sebastian Toma
Miercuri, 27.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X4, fratele mai mic al lui X6, nu va primi o versiune M, titrează australienii de la The Motor Report. Însă, o versiune M Performance este luată în considerare, spune şeful diviziei BMW din ţara respectivă.

BMW X4 nu va beneficia de o versiune M, spun australienii de la The Motor Report. Însă, SAV-ul german ar putea fi oferit într-o versiune M Performance, menită să le răspundă celor de la Porsche cu versiunile echivalente ale noului Macan. La fel ca alte versiuni M Performance din gama BMW, X4 ar putea avea o motorizare neconvenţională pentru un model cu valenţe sportive, fiind luată în considerare utilizarea unui propulsor diesel. Această decizie le-ar oferi nemţilor un rival al lui Audi SQ5, primul diesel din gama S a competitorilor tradiţionali ai producătorului din Munchen.

Cei de la The Motor Report vin cu aceste informaţii direct de la Phil Horton, Managing Director BMW Group Australia. Horton spune că versiunea M Performance a lui BMW X4 nu primit încă aprobarea finală din partea consiliului de conducere a mărcii, însă reprezintă expansiunea perfectă pentru această gamă în opinia sa. Spre deosebire de fratele său mai mare, X4 nu va primi motorul diesel tri-turbo de 3.0 litri, fiind aşteptată o motorizare cu o cilindree mai mică pentru SAV-ul dezvoltat pe platforma lui X3.

Urmareste Automarket
În timp ce BMW X6 realizează 10% din vânzările lui X5, noul X4 este aşteptat să atingă o treime sau un sfert din volumele lui X3. Cei de la BMW au aceste aşteptări în contextul în care piaţa auto s-a maturizat în ultimii ani şi categoria de modele din care face parte X4 ar reprezenta un element nou şi diferit, care oferă în continuare spaţiul şi funcţionalitatea unui SUV în timp ce prezintă un aspect sportiv.

Via TheMotorReport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru