BMW: Piaţa premium va creşte cu 8 procente în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.01.2012
BMW estimează că piaţa auto premium din 2012 va avea o creştere dublă faţă de cea a modelelor de volum. Pieţele care vor înregistra rezultate favorabile sunt China şi SUA, consideră nemţii.

Oficialii BMW au făcut o declaraţie încrezătoare la început de an pentru o publicaţie germană, prin care estimează o creştere de opt procente a pieţei de automobile premium la nivel global. În cadrul aceleiaşi declaraţii, cei de la BMW Group estimează că piaţa globală de automobile noi va creşte cu patru procente faţă de rezultatele din 2011. Friedrich Eichiner, oficialul BMW care a făcut aceste declaraţii pentru Sueddeutsche Zeitung a specificat faptul că pieţele din China şi Statele Unite ale Americii vor înregistra creşteri, în timp ce piaţa din Europa va rămâne la nivelul înregistrat în anul precedent.

Marca BMW va răspunde la piaţa globală în funcţie de cererea pe care o va înregistra pentru modelele sale, fiind prevăzute anumite pauze în producţie pentru a evita formarea stocurilor. În urmă cu trei luni, oficialii mărcii germane anunţau că fabricile sunt ocupate în proporţie de 110% şi că se străduiesc să construiască cât mai multe unităţi pentru a răspunde solicitărilor.

La vremea respectivă, constructorul german se concentra pe producţia noului Seria 3 F30. Totodată, constructorul din Munchen doreşte să-şi extindă producţia şi în afara Germaniei, pentru a-şi reduce dependenţa de uzinele din ţara mamă.

În următoarele săptămâni, constructorul german va lua o decizie în privinţa uzinei din Brazilia. Nemţii se gândeau la o fabrică în ţara respectivă deoarece vor să producă automobile în ţările în care cererea este mai mare, pentru a reduce cheltuielile în lanţul de producţie şi distribuţie. Dacă nu vor alege Brazilia pentru noua lor fabrică, cei de la BMW vor lua în considerare mărirea capacităţii unor uzine existente.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Europa este tot in "paralizia" crizei...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru