BMW pregăteşte un nou model electric în gama i: hatchback-ul cu 4 uşi, dezvăluit într-o serie de imagini

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va lansa în curând un hatchback electric cu 4 uşi în gama i, iar primele poze cu designul acestuia au apărut deja pe internet.

Gama i de vehicule ecologice a celor de la BMW va primi un nou membru în viitorul apropiat. Informaţiile au fost dezvăluite după ce presa internaţională a descoperit că producătorul german a depus un patent în Japonia pentru un nou model din această serie, iar dosarul respectiv include şi o serie de fotografii cu designul acestuia.

Imaginile evidenţiază că BMW pregăteşte lansarea unui model hatchback cu 4 uşi care păstrează luiniile de design ale lui BMW i3. Spre deosebire de acesta din urmă, noul model va fi disponibil doar cu versiune electrică, fără range extender pe baza unui mic motor pe benzină.

Urmareste Automarket
Dosarul depus pentru patent nu include nicio menţiune cu privire la dotările noului model electric, însă cel mai probabil acesta va include şi o serie de funcţii autonome.

În primăvara acestui an, BMW a patentat toate denumirile de la i1 la i9, cu scopul de a-şi proteja drepturile pentru gama i, chiar dacă nu va lansa modele care să acopere întreaga plajă de numere. Este însă deja cunoscut că germanii vor lansa la un moment dat un SUV electric numit i5, ca urmare a succesului de care se bucură acest segment în întreaga lume.

Pasul înainte făcut de BMW în această direcţie vine la numai câteva zile după ce rivalii de la Mercedes au dezvăluit la Salonul Auto de la Paris lansarea subbrandului EQ pentru maşini electrice.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Noul model vine in completarea imensului succes avut de i3.
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru