BMW pregateste un rival "verde" pentru Audi R8

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 29.10.2008
BMW va incerca readucerea la viata a legendarului M1 prin dezvoltarea unui supercar ecologic gata sa rivalizeze Audi R8.

BMW are planuri mari pentru revenirea celebrului M1. Bavarezii isi doresc sa reinvie modelul care i-a consacrat pe segmentul vehiculelor de performanta prin dezvoltarea unui supercar complet nou, capabil sa se bata de la egal la egal cu modele ca Audi R8, Porsche 911 si Mercedes SLC, urmasul actualului McLaren SLR.

Nasterea unui supercar nu este insa cea mai mare provocare pentru nemti, acestia dorindu-si o masina cu performante deosebite si in materie de consum si emisii. Bavarezii vor incerca astfel sa raspunda provocarii lansate de normele actuale de poluare prin dezvoltarea unui supercar "verde".

Zvonul a fost lansat de britanicii de la Autocar, care sunt de parere ca noul M1 va ingloba materiale usoare si tehnologii de ultima generatie. Propulsia va fi asigurata de un motor central, cel mai probabil o versiune bi-turbo a unitatii cu sase cilindri in linie pe benzina de 3.0 litri.

Pentru a reduce considerabil consumul si emisiile de CO2, BMW se va folosi de toate tehnologiile reunite sub sintagma Efficient Dynamics, incluzand aici injectia directa, elementele aerodinamice, sistemul de regenerare a energiei rezultate la franare si deja comunul start-stop.

BMW va merge si mai departe si va incerca introducerea unui sistem de recuperare a energiei kinetice similar celui folosit de divizia de motorsport a bavarezilor pe monoposturile de Formula 1.

Daca vor reusi sa implementeze cu succes aceste tehnologii, nemtii vor oferi publicului un nou M1, foarte performant, capabil sa obtina un consum de combustibil si emisii de CO2 mai mici decat cele ale unui Seria 5 de versiune medie.

In acest moment, proiectul de renastere a supercarului M1 asteapta aprobarea consiliului director, care va decide asupra fezabilitatii unei asemenea initiative. Daca va primi unda verde, supercarul ecologic BMW va putea debuta oficial pe piata in 2012.

via | Autocar

Comentarii (4)

  • Crysty
    BMW M1
    Modelul din imagine seamana in partea frontala, la faruri cu Alfa Romeo 159.
    0 0
  • pt crysty
    mai sa fie de cand?? ia uite-te mai bine
    0 0
  • Crysty
    @ x
    Parerea mea ! Ori esti un fan BMW prea indarjit sa recunosti acest lucru. Hai sa asteptam si alte pareri! Sa nu sa scrii tot tu cu alt nume ca imi dau seama !
    0 0
  • bmw
    daca ala seamana cu Alfa Romeo 159 . eu sunt popa si tu gabor :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru