BMW pune cuțitele pe masă: Seria 3, X4 și Mini vor avea versiuni full-electrice

de Mircea Meşter
Marti, 13.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a experimentat cu modelul i3 îndeajuns de mult încât să-și permită lansarea unor versiuni full-electrice ale unor modele din gama tradițională a mărcii. Seria 3, X4 și Mini sunt primele pe "lista electrificării"

După ce au prins gustul pieței cu BMW i3 și au învățat de ce are nevoie clientul unei mașini pur electrice, cei de la BMW se orientează spre versiuni electrice ale modelelor clasice din gamă. Informația vine din partea reputatului cotidian german de business Handelsblatt, care susține, citând surse apropiate de CEO-ul BMW, Harald Krüger, că producătorul bavarez are în vedere lansarea unor variante electrice ale lui Seria 3, X4 și Mini hatch. 

Esential 2018 ar fi anul în care BMW va lansa primul model electric bazat pe gama deja consacrată.
Un Seria 3 de generație viitoare în versiune complet electrică alimentată de baterii s-ar bate direct pe piață cu recent anunțatul Tesla Model 3, model care a adunat aproape 400.000 de precomenzi încă dinainte de prezentarea oficială a versiunii finale de producție. În schimb, X4 electric ar fi singur în segmentul său, urmnând să fie mai mic și mai ieftin decât Model X, SUV-ul gamei mărcii americane.
Foarte interesantă viitoarea poziționare a unui Mini electric, pentru că zona este deja acoperită de actualul BMW i3, model în care bavarezii au investit sume de nivelul sutelor de milioane de euro până în acest moment.

Foarte probabil, BMW nu va renunța la gama i, ci va continua să o dezvolte ca platformă de lansare a unor mașini novatoare al căror rol va fi acela de a pune pe piață tehnologii, idei și soluții care să fie transplantate ulterior pe modelele de tradiție ale gamei.

via Handelsblatt

Comentarii (5)

  • Dacă tot se raportează la i3, e posibil să vedem și Seria 3, X4 și Mini electrice cu range extender. Nu?
    3 4
  • mircea
    S-ar putea, de ce nu? Doar că aici nu știu dacă mai merge motor cu doi cilindri, s-ar putea să nu ajungă. Om trăi și-om vedea :)
    5 0
  • Divizia de motociclete a BMW are cateva variante in zona de peste un litru, atat 4 in linie cat si boxer.
    Ca o paranteza la nevoia automobilelor electrice de a avea range-extender: ma intalnesc uneori cu varful masinilor electrice, o masina care mananca motoate sport de 3 litri la micul dejun, Tesla model S. Il vad, il depasesc cu Dacia in timp ce el nu trece de 110 km/h nici o data si ma duc in treaba mea el ramane (probabil fericit in felul sau) cu ochii la baterie
    8 6
  • rotila
    ce vrei sa spui despre cutite? bmw e firma de veselari?
    sau tu esti in domeniu?
    0 7
  • Ma intreb ce autonomie va avea ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru