BMW se laudă cu cea mai bună jumătate de an din istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.08.2011
În primele şase luni ale lui 2011 BMW a vândut mult şi a reuşit să obţină un profit cu 66% mai mare. Toţi cei trei constructori ai grupului au bifat creşteri serioase.

Esential

1.6 milioane de maşini vrea să vândă BMW până la sfârşitul anului.

Deşi Mercedes şi Audi se străduie din răsputeri să ajungă din urmă vânzările BMW, pare că nimic nu poate întrerupe trasa ascendentă pe care s-a înscris constructorul bavarez.

Un comunicat oficial emis de BMW în cursul acestei săptămâni anunţă cea mai bună jumătate de an din istoria companiei. Mai mult decât atât, profitul a crescut cu 66% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând 2.85 de miliarde de euro, mulţumită creşterii substanţiale înregistrate în perioada aprilie-iunie (+18.5% paână la 450.608 vehicule vândute).

Norbert Reithofer, şeful BMW, a declarat că intenţionează să atingă "un profit record până la finalul anului şi un volum de vânzări mai mare cu 10% la nivel mondial, apropiat de 1.6 milioane de maşini. Suntem pe drumul cel bun pentru a ne păstra poziţia de lider în topul constructorilor premium."

În primele şase luni ale anului, vânzările lui X1 au crescut cu 34.2%, până la 63.693 de unităţi, în timp ce X3 şi-a dublat cifra de exemplare, atingând 53.522 de copii.

Un succes deosebit l-a înregistrat şi Seria 5, care a adunat 170.708 comenzi, cu mult peste cele doar 31.764 ale fratelui mai mare, Seria 7.

MINI s-a bucurat de asemenea de o evoluţie bună în prima jumătate a lui 2011. Cifrele arată o creştere cu 35.6% şi un total de 141.913 unităţi livrate la nivel mondial. Dintre acestea, 40.171 au reprezentat unităţi Countryman.

Nici cei de la Rolls-Royce nu au fost ocoliţi de succes. Cu o creştere de 64.1%, britanicii au vândut 1592 de limuzine. 

via | BMW

Comentarii (10)

  • Vasilica
    Nu a mai zis nimeni de PSA si norocul BMW-ului ca se cunosc!!@@
    4 10
  • Se stie Vasilicia :))
    6 1
  • Cosmin
    Din ce am citit , motoarele facute in comun cu PSA sunt utilizate doar de MINI.
    4 1
  • habahaba
    corect!
    vasilica, ce nume predestinat :)
    5 1
  • ...
    Nu sunt fan BMW..dar trebuie sa recunosc..au cateva modele scoase noi acum...jos palaria!
    4 0
  • go go go bmw...........
    se pare ca X1 se vinde destul de bine........in privinta X3-ului este doar inceputul.......iar pt. serie 5 ........jos palaria........
    la anu bmw va vinde si mai bine.........datorita urmatorului 3-ar care k de obicei este cel mai vandut produs bmw.......
    4 0
  • BMW
    Bravo BMW pentru cele mai eficiente si mai economice motoare si tehnologii din lume.Pe langa unul electric,un motor BMW e tot ce ti-ai putea dori!
    Noua generatie este cu adevarat buna.Generatia trecuta au dat cateva chixuri cu designul Seriei 5 si a volanelor,pe langa asta nu ar fi nimic de reprosat.
    Designul interior (si exterior) al Mercedes devine din ce in ce mai prismatic si mai plin de linii drepte,inestetice dupa parerea mea.
    Acum,doar interiorul Clasei S si poate si E sa mai fie peste BMW,dar in rest,la Clasa C si la noile SUV-uri,Mercedes este sub BMW.
    Dupa parerea mea,Audi si BMW incep sa arate mult mult mai bine si la interior si la exterior decat noile modele Mercedes.
    4 1
  • Cine are timp sa faca un studiu in powerpoint in care sa arate cate masini vinde fiecare brand, in functie de fiecare model ?:))
    3 0
  • tractor
    salut
    salut, mrmod nu te supara dar interiorul lui F10 e mai placut E class,cu respect
    0 0
  • Alexandru Seremet
    Legatura cu PSA
    In acest moment motoarele produse cu PSA se regasesc doar pe modelele MINI. Insa 1.6 milioane automobile inseamana BMW Group - adica BMW, MINI si Rolls-Royce.

    Cu PSA a fost anuntat si initierea unui parteneriat pentru modele hybrid, insa deocamdata nu sunt alte detalii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru