BMW Select câștigă teren în soluțiile de finanțare ale bavarezilor: plătești rate mai mici 3 sau 4 ani, iar la final alegi dacă păstrezi mașina sau iei alta

de Mircea Meşter, Foto: Dreamstime.com
Marti, 06.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW Select le oferă clienților o soluție de leasing cu valoare reziduală garantată (între 50 și 64%) care le permite achiziția mașinii sau contractarea alteia după cei 3 sau 4 ani de contract. Soluția a crescut în ultimul an de la 3 la 8.5% în preferințele clienților BMW care își cumpără mașinile în leasing.

Într-o perioadă de creștere pentru piața auto din România, reprezentații mărcilor prezente în țara noastră încearcă să găsească soluții occidentale în ceea ce privește finanțarea unei mașini noi cumărate din showroom. Iar dacă până anul trecut variantele utilizate de public erau achiziția cash, creditul auto, leasingul financiar și leasingul operațional, cei de la BMW au lansat în cursul anului 2016 o variantă de finanțare alternativă care câștigă teren în propria gamă.

Este vorba de leasingul cu valoare reziduală garantată, pe care reprezentanții mărcii germane în prezintă sub numele BMW Select. Vorbim de un mix între leasing-ul financiar (în urma căruia mașina îi rămâne clientului) și cel operațional (în care clientul plătește doar utilizarea mașinii, fără obligativitatea achiziției ulterioare) care îi oferă fiecărui client posibilitatea de a plăti rate mai reduse în condițiile unei rate reziduale de 64% sau 50% (în funcție de valoare modelului) la finalul celor 3 sau 4 ani de contract.

Oferit în colaborare cu Unicredit Leasing, serviciul le oferă clienților acces la mașinile din gama BMW (inclusiv BMW i), Mini și BMW Motorrad (motociclete) în condiții de avans și rate reduse, la finalul celor 3 sau 4 ani de contract fiecare client având la dispoziție două alternative: returnează mașina (deci a plătit doar pentru utilizare) sau plătește valoarea reziduală (în numerar sau prin refinanțare în leasing financiar). În cazul în care returnează mașina, clientul poate semna un nou contract de același tip pentru următorii 3 sau 4 ani, BMW oferindu-i astfel posibilitatea de a schimba mașina cu oricare alta din gamă după fiecare finalizare a contractului. 

Conform celor de la BMW, serviciul Select (pentru Mini și BMW) a crescut constant în preferințele clienților în ultimul an, ajungând de la 3% (în primul sfert al anului 2016) la 8.5% (în primul sfert al anului 2017). 

Această soluție de finanțare este inspirată din cele oferite în SUA și Europa de Vest, unde leasingul cu valoare reziduală garantată depășește 50% din piața finanțării auto. 

BMW Select: Leasingul financiar cu valoare reziduală garantată
Avantaje
Ratele sunt mai mici (avans+rate în 3 ani adună 36-50% din valoare)
Flexibilitate la final de contract (alegi dacă rămâi sau nu cu mașina)
Ratele includ CASCO, garanție extinsă și revizii gratuite
Eviți devalorizarea mașinii
Eviți bătăile de cap cu revânzarea
Dezavantaje
Ca să intri în posesia mașinii la final, trebuie să plătești valoarea reziduală (50-64%)
Dacă vrei altă mașină la finalul contractului, trebuie să plătești un nou avans (minim 10%)
Dobânda e mai mare decât în cazul leasing-ului financiar (4.99% versus 0%)
Dacă dorești refinanțarea prin leasing a valorii reziduale la final, vârsta mașinii la finalul celor două finanțări va fi mai mare

Exemple de calculație (click pe imagini pentru versiunea mare):

Comentarii (3)

  • Din pacate serviciul este oferit doar pt anumite modele din gama lor, si in principal pentru masini din parcul lor auto existent, care nu sunt asa de bine vandute. Daca vrei sa iti configurezi propriul BMW si mai ales ceva cu motorizare de top, nu beneficiezi de acest serviciu, probabil pentru ca devalorizarea este mai mare in acest caz.
    7 0
  • gigibidon
    In Germania Seria 1 114i costa 199€ pe luna fara avans, in acelasi sistem de leasing!
    11 1
  • @gigibidon
    si la urma plata finala e de peste 70% din pretul original...
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru