BMW Seria 3 cu emisii scazute

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 12.05.2008
Inginerii BMW pregatesc mai multe modificari pentru 318d, cu scopul de a-i scadea nivelul emisiilor de CO2.

Esential

123 g/km sunt emisiile de CO2 actuale al lui BMW 318d.

BMW pregateste o serie de modificari asupra Seriei 3 pentru a incadra modelul in categoria de emisie sub 120 g/km de CO2. Aceasta actiune a constructorului bavarez vine ca urmare a legislatiilor aflate in vigoare in anumite zone din Europa si a reglementarilor impotriva poluarii care se pregatesc la nivelul intregului continent.

Astfel, BMW se alatura producatorilor auto care se concentreaza asupra lansarii unor modele cat mai putin poluante. Constructorul german are deja in gama sa 118d, un model cu emisii CO2 de 119 g/km. BMW pregateste acum si o versiune a Seriei 3 care sa aiba nivelul emisiilor de CO2 sub valoarea de 120 g/km. Desi varianta actuala a lui 318d emite 123 g/km de CO2, inginerii germani sunt increzatori ca vor reduce emisiile la un nivel mult mai scazut prin cateva schimbari minore.

Modificarile menite sa reduca nivelul emisiilor constau in cateva imbunatatiri aerodinamice la nivelul caroseriei, precum si in optimizarea transmisiei puterii catre roti, care vor beneficia de un set de pneuri cu rezistenta scazuta la inaintare.

Un purtator de cuvant BMW declara: “Acestea sunt singurele propuneri pentru moment, iar in actualul climat criteriile au o logica foarte buna. Daca facem aceste modificari asupra lui 318d, acestea vor fi preluate si de 118d, ducand emisiile scazute ale masinii la un nivel si mai mic.”

Via | Motor Authority

Taguri: 118d, 318d, BMW, Seria 1, Seria 3

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru