BMW Seria 3 este cea mai dorită maşină second-hand în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.10.2010
BMW este cea mai dorită marcă pentru clienţii care caută un autoturism second-hand în România. Modelul cel mai popular este de departe Seria 3, urmat de Seria 5.

Potrivit unui studiu, BMW Seria 3 este cea mai dorită maşină second-hand de pe Bătrânul Continent. Modelul este căutat în egală măsură pentru generaţia actuală, cât şi pentru generaţiile anterioare. Mai precis, clienţii caută atât generaţia E90, cât şi generaţiile E46 şi E36, în funcţie de buget şi preferinţe. Succesul mărcii bavareze este la cote înalte, mai ales dacă luam în vedere faptul că Seria 5 este pe locul trei în ceea ce priveşte clasamentul celor mai dorite maşini second-hand din Europa.

Pe locul doi stă Audi cu al său A4, în timp ce Mercedes-Benz C-Klasse este pe locul patru. Locurile cinci şi şase sunt deţinute de Volkswagen Golf şi Volkswagen Passat, urmate de Audi A6, Ford Focus, Ford Mondeo şi Mercedes-Benz E-Klasse. Mărcile germane domină clasamentul căutărilor pe partea de second-hand, iar acest lucru nu face decât să menţină valoarea modelelor existente la un nivel superior faţă de cel al rivalilor, dar face ca piaţa să se învârtă în jurul clienţilor, care au întotdeauna de unde alege când vine vorba despre una din mărcile de mai sus.

Pe locurile următoare se situează mărci precum Opel, Volvo, Land Rover, Saab şi Lexus.

Este interesant faptul că nicio marcă franţuzească nu a reuşit să intre în topul celor mai dorite automobile second-hand, în ciuda preţului redus al acestora în comparaţie cu mărcile germane. Pe de altă parte, popularitatea acestor mărci îi face pe clienţii care nu se pricep să rişte să fie păcăliţi, dat fiind numărul mare de vânzători şi produsele mai mult sau mai puţin diferite pe care le oferă aceştia. Supraevaluarea unor mărci şi modele doar fiindcă acestea sunt mai căutate este şi ea o problemă pentru eventualii clienţi, aceştia fiind constrânşi să îşi cumpere altceva sau un exemplar mai puţin bun în lipsa unei alternative la preţ real.

CLICK AICI PENTRU A ACCESA SECŢIUNEA DE ANUNŢURI AUTO A PORTALULUI NOSTRU

Via | Motori.it 

Comentarii (12)

  • Este intr-un fel firesc, pentru ca vorbim de o marca fiabila cu o imagine de marca foarte buna.
    off topic: misto brelocul :p
    17 6
  • bmw
    sa fin din '93 si sa aibe nr de BG...:):).
    17 9
  • Lumea isi cumpara BMW la mana a doua pt ca nu au bani de una noua. Si la cele noi BMW este pe primul loc urmat de Mercedes si AUDi.
    10 4
  • la romani sunt 75% dintre ele :))
    13 2
  • inca o demonstratie ca bmw e cel mai tare
    10 16
  • mda
    iar in romania cea mai dorita masina second hand este seria 3 pisicuta, de preferat cu o insigna m din targ..cocalarii stiu de ce
    20 6
  • cati frustrati !!!!
    daca a-ti strange un pic a-ti avea bani de o ,,pisicuta'' si nu a-ti mai mieuna aici
    9 7
  • of
    asa e dar si tu daca ai strange ceva banuti poate ti-ai angaja un prof de romana sa te invete nitica gramatica...
    2 0
  • Gramatica
    Daca "a-ti" invata sa "scriti", ba nu, daca ati face macar 8 clase ar fi perfect. Noapte buna
    1 0
  • E36
    fiabila pe dracu ! am facut cu al meu 318 din 95 70.000 km in 2 ani, in romania si am bagat piese in el de fix 565 Euro. de 1 an merg cu dacia berlina din 96 (~40.000km) si nu am bagat piese de mai mult de 200Lei
    sanatate, si intretineti economia nemteasca (cumparand piese pentru vechiturile lor, evident made in germany) daca am fi putin mai destepti...
    frumoasa romania, pacat ca e locuita ...
    1 0
  • Javara Ordinara
    Raportul intre preturile lor ca masini noi si banii necesari intr-un an pentru exploatare, se mentine destul de constant. Nu te poti astepta ca o masina care a costat vreo 30k sa fie ieftina la intretinere ca una de 3k.
    0 0
  • bmw pe naiba
    din pacate fiecare zice dupa propria lui parere. cele mai fiabile masini sunt audi (vezi topul dekra), bmw este varza la aspect, atat interior cat si exterior. mercedes arata bine, dar la fiabilitate sta prost, asa ca audi e castigator detasat daca se face un calcul logic...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru