BMW Seria 3 i-a motivat pe creatorii lui Kia Stinger, dar muza estetică a fost vechiul Maserati Ghibli

de Bogdan Mirică
Vineri, 10.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Stinger este, probabil, cel mai apreciat model Kia din ultimii ani. Sedanul s-a bucurat de o primire extrem de călduroasă pentru că s-a ghidat după o rețetă de succes.

Noul Kia Stinger a atras o mulțime de reacții pozitive, fie că vorbim de continentul american sau de cel european. Ideea unui sedan cu propulsie spate, combinată cu un design îndrăzneț au dus la acest succes de imagine. A contat mult și muza care i-a inspirat pe designerii brandului sud-coreean.

Gregory Guillaume, designerul noului Kia Stinger, a declarat într-un interviu că, inițial, inspirația pentru un model dinamic a venit de la etalonul segmentului mediu premium, BMW Seria 3. Oficialii Kia s-au întrebat cum s-ar potrivi un sedan cu propulsie spate în gamă și astfel s-a născut Stinger.

”Atunci când am început, referința noastră era BMW Seria 3, o mașină pentru șofer, cel mai bun din segment. Toți își doresc să-l depășească. De fiecare dată. Dar ne-am gândit că ar trebui să avem o altă abordare”, a declarat Guillaume, care a recunoscut că avut și o țintă ceva mai romantică în prim plan.

Am avut mereu în minte GT-urile din anii '70.

Elegante, puternice, în marea lor majoritate italiene. M-am gândit tot timpul la vechiul Maserati Ghibli.

Gregory Guillaume
designer Kia Stinger
”Am avut mereu în minte GT-urile din anii '70. Elegante, puternice, în marea lor majoritate italiene. M-am gândit tot timpul la vechiul Maserati Ghibli. Pentru cineva ca mine, care a crescut în Franța, era ceva normal să vezi un GT alergând pe autostrada dintre Paris și Saint Tropez. Munceai din greu în Paris și apoi petreceai weekendul pe Coasta de Azur”, a declarat același Guillaume.

Inspirat de această imagine, designerul a dat naștere unui sedan care are un ampatament mai mare decât cel al lui Seria 3 pentru a fi ceva mai încăpător: spațiu orizontal, spațiu la nivelul picioarelor. Toate ingredientele pentru a te simți confortabil.

Chiar dacă BMW Seria 3 este o referință în segment când vine vorba de ținuta de drum sportivă, Kia susține că a ales alt drum: ”Am făcut niște alegeri și am înțeles că nu vom oferi același nivel de competitivitate precum Seria 3.

Am făcut această alegere pentru că se va potrivi mai bine cu ce își doresc clienții noștri”, a declarat același designer.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru