BMW Seria 3 va fi disponibil şi în versiune hibridă

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Şeful BMW a reconfirmat lansarea unui full-hybrid bazat pe Seria 5 în 2011, alături de anunţul lansării unei versiuni hibride a lui Seria 3 în 2012.

Seria 3 este următorul model BMW care va fi disponibil şi în versiune hibridă. Vestea a fost anunţată chiar de Norbert Reithofer, şeful Grupului BMW, în cadrul unei declaraţii mai ample. Data de lansare nu a fost încă anunţată, dar primele informaţii indică un debut pregătit pentru anul 2012, dat fiind faptul că Seria 5 în versiune hibridă va debuta anul viitor. Astfel, pe lângă versiunile hibride ale lui Seria 7 şi X6, BMW va avea cel puţin încă două versiuni hibride ale modelelor sale în gamă în următorii doi ani. Cele două modele vor moşteni tehnologia hibridă direct de la Seria 7 şi X6, dar o vor folosi mult mai eficient graţie masei reduse a modelelor Seria 3 şi Seria 5, ultimul dintre acestea fiind anunţat încă de pe acum ca fiind un full hybrid.

Potrivit lui Norbert Reithofer, lansarea unei versiuni hibride a unui model precum Seria 3 nu a avut nicio legătură cu normele din ce în ce mai stricte legate de emisiile de carbon, ci de cererea din Japonia pentru acest gen de modele. Directorul Grupului BMW susţine că un client tipic din Japonia nici măcar nu intră în showroom-ul unei mărci dacă aceasta nu are în ofertă mai multe modele hibride, iar cel puţin două dintre acestea sunt expuse în reprezentanţă.

Reithofer nu a anunţat şi aşteptările de vănzări pe care le are pentru Seria 3 hibrid, dar e posibil ca acest gen de model să devină popular peste câtiva ani.

Implementarea a două modele hibride noi in gama BMW îi va ajuta pe nemţi să îşi reducă emisiile de CO2 la target-ul stabilit pentru 2020. Aceştia intenţionează să reducă emisiile de CO2 la nivel de gamă cu 25% în următorul deceniu, iar sistemul EfficientDynamics alături de viitoarele modele hibride ar trebui să îndeplinească acest ţel cu uşurinţă.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru